Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Céklaleves meggylével bolondítva

Céklaleves meggylével bolondítva
Céklaleves meggylével bolondítva
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Maradt egy bögrényi meggykompótlevem, és miután nem szeretek semmit kidobni, elgondolkodtam, mire tudnám felhasználni. A cékla ideális partnernek tűnt hozzá, csak kellett még valami karakteres fűszer, ez lett a gyömbér. 

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olaj és margarin keverékén megdinszteljük az apróra vágott hagymát.
  2. A céklát megpucoljuk és megreszeljük a reszelő nagyobbik oldalával, szóval nem kell finomra.
  3. A dinsztelt hagymára rádobjuk a reszelt céklát és a nyers, finomra reszelt gyömbért.
  4. Fedő alatt kb. 5 percet pároljuk az egészet, majd ráöntjük a meggylét és még egy bögre vizet. Kicsi sóval ízesítjük.
  5. Csendesen főzzük fedő alatt úgy kb. 10 percig. Botmixerrel pürésítjük, majd finom szűrőn átszűrjük, és tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 526
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
293 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

céklás meggyleves, piros leves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

138
olívaolaj 1 ek
margarin 0.5 ek
vöröshagyma 1 kis db
cékla 1 közepes db
gyömbér 1 teáskanál
meggylé 2 dl
víz 2.5 dl
0 ízlés szerint