Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rukkolasaláta Zsuzsanna konyhájából

Rukkolasaláta Zsuzsanna konyhájából
Rukkolasaláta Zsuzsanna konyhájából
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Különleges ízkavalkád ínyenceknek! :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rukkolát elosztjuk a salátás tányérokra.
  2. A koktélparadicsomokat és tojásokat negyedekbe vágjuk, a sonkaszeleteket felgöngyölgetjük, és az egészet a rukkolára helyezzük.
  3. A pisztáciát forró serpenyőben (olaj nelkül) kissé megpirítjuk.
  4. Az ecetet elkeverjük a mézzel, hozzáadjuk az apró kockákra vágott hagymát, belepréseljük a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, a végén pedig hozzákeverjük az olívaolajat.
  5. A dresszinget a rukkolára permetezzük, majd rászorjuk a pirított pisztáciát.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 124
elküldve: 10
receptkönyvben: 126
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

SzilveszterZsuzsanna

Mióta szakács: 2012.02.06.
6 recept

receptjellemzők

fogyókúra: 90 napos diéta - extra, AB0 diéta – B vércsoport, AB0 diéta – AB vércsoport
konyha: erdélyi
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: saláta
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

mézes rukkolasaláta, ínyenc saláta rukkolával, pisztáciás mézes rukkola

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

P.Klára
P.Klára Sat, 2012-03-17 17:06

No, ez gyönyörű lett:) Most éreztem először, hogy egy étel műalkotás is lehet. Én eddig a salátát mindig mély tálban kutymoltam össze, s valahogy ott nem érvényesült az esztétikai szépség. Most lapos tálra rendeztem, s ahogy kerültek fel a különböző színek, úgy bontakozott ki a csoda. Találtam még egy marék tökmagot, meg raktam rá kis sajtkockákat. Tartalmas volt, s nagyon ízletes. Húsvétkor kiteszem az asztalra ezt az üde nyuszitálat:) Köszi az ötletet.

P.Klára
P.Klára Sat, 2012-03-17 12:04

Most fogyott ki minden maradék főtt étel a hűtőből, viszont van egy doboz ruccola. Eljött az idő, hogy kipróbáljam ezt a receptet. Sajnos nincs pisztácia - de van mandulaforgács, nincs sonkaszelet - de van sajtosparizer, hajszálvékonyra szelve. A többi rendelkezésre áll. Megyek is a konyhába. Majd híradással leszek az eredményt illetően:))

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Fri, 2012-03-02 14:31

Kedves Zsuzsanna !
Még nem tudom pontosan mikor kerítek sort rá, de amint kipróbálom,híradással leszek !
Jó lesz így ? Üdv: Anci

440
rukkola 50 dkg
pisztácia 10 dkg
koktélparadicsom 8 db
főtt tojás 4 db
sonka 10 dkg
méz 2 ek
balzsamecet 10 ek
olívaolaj 4 ek
vöröshagyma 12 dkg
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint