r
Nosalty Logó

Epres rukkolasaláta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Glaser
Epres rukkolasaláta
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 165 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 327 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 148 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    718 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1789 micro
Összesen 165 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    616.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    165 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1436 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3579 micro
Összesen 327 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    648 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1616 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rukkolát megmossuk, majd salátacentrifugába tesszük, és megpörgetjük. A száraz rukkolát elosztjuk a salátás tányérokra.
  2. Az epret megmossuk, szeletekre vágjuk, és a rukkolára helyezzük.
  3. A fenyőmagot forró serpenyőbe (olaj nélkül) megpirítjuk, és hűlni hagyjuk.
  4. A dresszinghez az ecetet elkeverjük a mustárral, sóval, cukorral, borssal és az olívaolajjal.
  5. A dresszinget a rukkolára permetezzük, majd rászórjuk a pirított fenyőmagot és a parmezánt.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 7559
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom és mutatós saláta.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek