r
Nosalty Logó

Olasz kenyérsaláta Glaser konyhájából

Glaser
Olasz kenyérsaláta Glaser konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

617
Kalória
21.2g
Fehérje
44.5g
Szénhidrát
39.7g
Zsír
182.2g
Víz
6.8g
Koleszterin
6g
Élelmi rost
9.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 617 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 617 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 204 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1662.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    1005 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    182.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    1177 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2624 micro
  • Lut-zea
    1936 micro
Összesen 617 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1662.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    1005 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    182.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    1177 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2624 micro
  • Lut-zea
    1936 micro
Összesen 617 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    551.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    333 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    390 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    870 micro
  • Lut-zea
    642 micro
Összesen 204 kcal

Elkészítés

  1. A kenyeret kockákra vágjuk, a szalámit szeletekre vágjuk.
  2. Egy serpenyőben kevés olajat 1 rozmaringszállal felforrósítunk. A szalámit ropogósra sütjük, kivesszük, majd a visszamaradt zsiradékban a kenyérkockákat is megpirítjuk.
  3. A rukkolát megmossuk, salátacentrifugában megpörgetjük. A paradicsomokat kettévágjuk. Mindkettőt egy edénybe tesszük.
  4. A dresszinghez az ecetet elkeverjük az olajjal. Sóval, borssal fűszerezzük. A dresszinget a salátára öntjük, jó elkeverjük.
  5. Majd hozzáadjuk a ropogós kenyérkockákat és a szalámit, és kevés reszelt parmezánt. Az egészet jól összekavarjuk, a maradék parmezánt forgácsokra vágjuk, és a salátára szórjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p

Tökéletes recept a megmaradt kenyér felhasználására.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek