r
Nosalty Logó

Kecskesajtos rukkola saláta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Petra
Kecskesajtos rukkola saláta
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 438 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 874 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 272 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    935.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1110 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2669 micro
Összesen 438 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    33.1 g

Zsír

  • Összesen
    79.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1871.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    589 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    627 mg
  • Nátrium
    458 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    586 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    176 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    401 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2219 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5337 micro
Összesen 874 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    583 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    691 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1663 micro
Összesen 272 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rukkolát megmossuk, szűrőn jól lecsepegtetjük, konyhai papírtörlőn megszárítjuk.
  2. Közben a diót felhevített, száraz serpenyőre téve illatosra pirítjuk.
  3. A száraz rukkolát tányérokra halmozzuk, a kecskesajtot rámorzsoljuk, a pirított diót a tetejére szórjuk.
  4. Balzsamecettel és olívaolajjal permetezzük.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 244
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 53625
  • Feltöltés dátuma: 2008. január 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az ünnepek alatti, nagy családi eszem-iszomokat megelőzően készítettem ezt a könnyű salátát. Kínálhatjuk hideg előételként, többfogásos vacsorák alkalmával, de egy sietős hétköznapi estén működhet önálló vacsoraként.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek