adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
919
Kalória
67.9g
Fehérje
84.1g
Szénhidrát
31.7g
Zsír
237.2g
Víz
172g
Koleszterin
4.7g
Élelmi rost
8.4g
Cukor
- 16% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
919
kcal
- 16% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
1839
kcal
- 16% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 67.9 g
Zsír
-
Összesen 31.7 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 172 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1459.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 125 mg
-
Kálcium 256 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 116 mg
-
Foszfor 771 mg
-
Nátrium 177 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 84.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 237.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 18 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 272 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
919
kcal
- 16% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 135.8 g
Zsír
-
Összesen 63.4 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 344 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2919.9 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 249 mg
-
Kálcium 512 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 231 mg
-
Foszfor 1541 mg
-
Nátrium 355 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrát
-
Összesen 168.1 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 9 mg
Víz
-
Összesen 474.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 36 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 51 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 543 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 121 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
1839
kcal
- 16% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 282.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 149 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 16.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 45.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
179
kcal
Elkészítés
- Egy serpenyőben kevés olíván kicsit megkapatjuk a megpucolt és félbevágott fokhagymagerezdeket, valamint a rozmaringágakat, amiket aztán kiveszünk és félreteszünk.
- Az illatos olajban minden oldaláról jól megpirítjuk a darabokba vágott nyúlgerincet. Megsózzuk, egy kevés borsot tekerünk rá. Ráöntjük a tejet, és mellédobjuk a fokhagymát és a rozmaringágakat.
- Lefedve, nagyon kis lángon lassan megpároljuk a húst. Kivesszük a megpuhult húsokat, lefejtjük a csontról. A szószt leszűrjük, hozzákeverünk egy kis tejfölt, megízesítjük egy teáskanálnyi mustárral. Végül visszaöntjük a serpenyőbe, belerakjuk a húst és az időközben megfőzött masnitésztát.
- Az egészet jól összekeverjük, és tálaljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 p
- Főzés ideje: 35 p
Különösebb története nincs, csak egyrészt szeretjük a nyúlhúst, másrészt vettem egy cserép friss rozmaringot.