Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Provence-i nyúlcomb

Provence-i nyúlcomb
Provence-i nyúlcomb
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Benyúltam a mélyhűtőbe, és ezt a csomag húst vettem elő. Mivel eléggé elítélhető módon nem címkéztem fel, először nem is jöttem rá, mit vettem ki. Mikor rájöttem, akkor határoztam csak el, mi készüljön belőle. Senkinek nem tanácsolom ezt a hanyagságot. Mindenesetre a fűszerkeveréket mindig magam készítem.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kanál olívaolajon megolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a felkockázott bacont, és ropogósra pirítjuk.
  2. Mikor már színt kapott a szalonna, hozzáadjuk a felszeletelt újhagymát, majd a fokhagymát és a húst is. Sózzuk, borsozzuk, és addig pirítjuk, míg a hús kifehéredik, sőt kezd pirulni.
  3. Megszórjuk a provence-i fűszerkeverékkel, hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot, a felaprított gombát, majd felöntjük borral.
  4. Fedő alatt kis tűzön kb. 20 perc alatt megpároljuk.
  5. Végül hozzáadjuk a zöld olajbogyót, amivel pár percig forraljuk, és legvégül a tejszínt. Egyet rottyantunk rajta, és máris tálalhatjuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 394
elküldve: 2
receptkönyvben: 22
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fűszeres nyúlcomb, nyúlpecsenye franciásan, vörösboros fűszeres nyúlcomb

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2016-10-23 16:02

Örömmel tölt el, ha tetszik egy receptem másnak is, olyannyira hogy elkészíti. Köszönöm hogy ezt választottad. :-)

atarkoi
atarkoi Sun, 2016-10-23 12:35

Nagyon koszonom a receptet, vasarnapi ebed keszult belole es lenyugozte a csaladot! Sajnos gomba nem volt itthon, igy a kertben arvalkodo 2db kis padlizsankat kockaztuk bele, de legkozelebb varganyaval keszitem, mert attol meg szazszorta izesebb lesz:)
Addig is bertuk igy, es mentem is a recept-oire-ba, hamar francias:))

496
nyúlcomb 40 dkg
újhagyma 3 közepes db
bacon 5 dkg
fokhagyma 2 gerezd
paradicsom 1 közepes db
provence-i fűszerkeverék 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
zöld olajbogyó 6 dkg
fehérbor 1 dl
vargánya gomba 20 dkg
vaj 1 ek
habtejszín 1 dl