Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszalt szilvás nyúl

Aszalt szilvás nyúl
Aszalt szilvás nyúl
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a finomságot most házinyúlból készítettem, de vadnyúlból talán még finomabb. Gondoltam arra is, hogy elkészítem szárnyasból, bízom benne, hogy az is nagyon ízletes lesz.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A tálra rakott hús köré rakjuk a szilvákat. A hús levével megöntözött burgonyapürével tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az aszalt szilvát vörösborba beáztatjuk.
  2. A nyulat feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk és zsírban mindkét oldalát megpirítjuk. Megfelelő lábasba tesszük, ráöntjük a zsírt, amiben sült és hozzáadjuk az apróra vágott sonkát. A borból kivesszük a szilvát, félretesszük.
  3. A bort ráöntjük a húsra és felforraljuk. Tetejére rakjuk a szilvát, fedő alatt puhára pároljuk. 
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 13 888
elküldve: 4
receptkönyvben: 89
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

aszalt szilvás házinyúl, vörösboros-aszalt szilvás nyúl, nyúlpecsenye vörösboros aszalt szilvával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

knekató
knekató Sun, 2015-04-12 15:54

Ma elkészítettem, és ez egy egyszerű, ugyanakkor nagyon ízletes étel. Legközelebb még több aszalt szilvát teszek bele, mert nagyon finom volt benne. Nem macerás az elkészítése, így vendégvárásra is kitűnő választás.

704
nyúlhús 1 kg
aszalt szilva 10 dkg
vörösbor 2 dl
sertészsír 10 dkg
sonka 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint