r
Nosalty Logó

Aszalt szilvás nyúl

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Marcsisef
Aszalt szilvás nyúl
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 704 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2810 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 187 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.5 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1120.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    561 mg
  • Nátrium
    380 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    233 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 704 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    221.8 g

Zsír

  • Összesen
    159.9 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    665 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4483.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    2245 mg
  • Nátrium
    1520 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    932.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    72 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    396 micro
  • β-crypt
    93 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 2810 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 187 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az aszalt szilvát vörösborba beáztatjuk.
  2. A nyulat feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk és zsírban mindkét oldalát megpirítjuk. Megfelelő lábasba tesszük, ráöntjük a zsírt, amiben sült és hozzáadjuk az apróra vágott sonkát. A borból kivesszük a szilvát, félretesszük.
  3. A bort ráöntjük a húsra ésfelforraljuk.Tetejére rakjuk a szilvát, fedő alatt puhára pároljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 17719
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 13.

Ajánló

A tálra rakott hús köré rakjuk a szilvákat. A hús levével megöntözött burgonyapürével tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

Ezt a finomságot most házinyúlból készítettem, de vadnyúlból talán még finomabb. Gondoltam arra is, hogy elkészítem szárnyasból, bízom benne, hogy az is nagyon ízletes lesz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

7 húsvéti étel csirkemellből, ha uncsi a sonka

Nem akármivel támadunk, ha fogytán vagy ünnepi receptötletekből: húsvétra (is) való ételeket hoztunk csirkemellből, melyek jól jöhetnek, amennyiben nem vagy túl nagy sonkarajongó. Mutatjuk, mikben gondolkozhatsz a tavasz legszebb ünnepén!