r
Nosalty Logó

Aszalt szilvás nyúl

Marcsisef
Aszalt szilvás nyúl
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

704
Kalória
55.5g
Fehérje
17.3g
Szénhidrát
40g
Zsír
233g
Víz
166.3g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
9.8g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 704 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2810 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 187 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.5 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1120.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    561 mg
  • Nátrium
    380 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    233 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 704 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    221.8 g

Zsír

  • Összesen
    159.9 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    665 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4483.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    2245 mg
  • Nátrium
    1520 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    69.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    932.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    72 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    396 micro
  • β-crypt
    93 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 2810 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 187 kcal

Elkészítés

  1. Az aszalt szilvát vörösborba beáztatjuk.
  2. A nyulat feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk és zsírban mindkét oldalát megpirítjuk. Megfelelő lábasba tesszük, ráöntjük a zsírt, amiben sült és hozzáadjuk az apróra vágott sonkát. A borból kivesszük a szilvát, félretesszük.
  3. A bort ráöntjük a húsra ésfelforraljuk.Tetejére rakjuk a szilvát, fedő alatt puhára pároljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 15 p

Ezt a finomságot most házinyúlból készítettem, de vadnyúlból talán még finomabb. Gondoltam arra is, hogy elkészítem szárnyasból, bízom benne, hogy az is nagyon ízletes lesz.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...