Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Párolt nyúlcomb

Párolt nyúlcomb
Párolt nyúlcomb
145 perc / előkészület: 25 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom, omlós hús bársonyos mártással. Párolt vörös káposztával és zsemle- vagy burgonyagombóccal tálalva egy ízletes ünnepi étel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst mossuk, majd egy jól záródó edénybe tesszük. Köre szórjuk a durvára vágott hagymát és fokhagymát, a borókabogyót és a babérlevelet, majd felöntjük az íróval. Hűtőbe tesszük, és kb. 1-2 napig pácoljuk, közben összerázogatjuk.
  2. A húst kiszedjük a pácléből, hideg vízzel lemossuk, és szárazra töröljük, a mustárral bekenjük, sózzuk, borsozzuk. A hagymát és a fokhagymát a pácléből kiszedjük, hideg vízzel lemossuk, hagyjuk szűrődni.
  3. A szalonnát kockákra vágjuk. Egy serpenyőben kisütjük. A húst, a leszűrt hagymát és fokhagymát a szalonnazsírban megpirítjuk. A húst kivesszük, a bort a serpenyőbe öntjük, hagyjuk elpárologni, majd hozzáöntjük a levest is. Felfőzzük, sóval, borssal ízesítjük. A húst visszatesszük a serpenyőbe, lefedve, közepes hőmérsékleten kb. 90-120 perc alatt puhára pároljuk.
  4. Mikor a hús megpuhult, vegyük ki a serpenyőből, és tartsuk melegen. A levet, amelyben főtt, szűrjük át, tegyük vissza a serpenyőbe, és főzzük fel, majd a vajjal elkevert liszttel besűrítjük. A szószt tálaljuk a húshoz.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 689
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: német
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fűszeres nyúl vörösboros mártásban

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

594
nyúlcomb 1 kg
fokhagyma 2 gerezd
vöröshagyma 1 közepes db
borókabogyó 6 db
babérlevél 2 db
író 500 ml
mustár 1.5 ek
füstölt szalonna 75 g
vörösbor 150 ml
alaplé 250 ml
finomliszt 0.5 evőkanál
vaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint