r
Nosalty Logó

Rozmaringos libamell-rizottó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
SPAR
Rozmaringos libamell-rizottó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1343 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2686 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 182 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.5 g

Zsír

  • Összesen
    81.3 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3204.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    744 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    795 mg
  • Nátrium
    1492 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    495.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    369 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    833 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1829 micro
Összesen 1343 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.1 g

Zsír

  • Összesen
    162.5 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    376 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6408.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    1489 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    1590 mg
  • Nátrium
    2983 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    990.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    739 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    615 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    579 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1666 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3657 micro
Összesen 2686 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 182 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A libamell bőrös oldalát beirdaljuk, sózzuk-borsozzuk. Egy száraz serpenyőben a bőrös oldalát ropogósra sütjük a rozmaringszálakkal, majd megfordítjuk, és 120 fokon 10-15 percre sütőbe dobjuk. Ha elkészült, 10-15 percig pihentetjük, majd szeleteljük. Közben elkészítjük a rizottót.
  2. Egy nagyobb serpenyőben 25 g vajat hevítünk, majd kevés olívaolajat locsolunk hozzá. Az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk, és hozzáadjuk az aprított angolzellert. Hozzáadjuk a rizst, picit megpirítjuk, majd jöhet a bor. Sűrű keverés mellett pár percig főzzük, majd részletekben hozzáadjuk a zöldségalaplevet. Gyakran megkeverve kb. 15 percig főzzük.
  3. Amint az alaplevünket felszívta a rizs, ráreszeljük a sajtot, és a maradék vajat hozzáadva néhány percig lefedve állni hagyjuk.
  4. A szeletelt kacsamellel és egy marék rukkolával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 120 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5065
  • Feltöltés dátuma: 2018. november 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazi ínyencség Márton-napra!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek