r
Nosalty Logó

Rozmaringos libamell-rizottó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
SPAR
Rozmaringos libamell-rizottó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1343 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2686 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 182 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.5 g

Zsír

  • Összesen
    81.3 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3204.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    744 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    795 mg
  • Nátrium
    1492 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    495.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    369 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    833 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1829 micro
Összesen 1343 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.1 g

Zsír

  • Összesen
    162.5 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    376 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6408.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    1489 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    1590 mg
  • Nátrium
    2983 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    990.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    739 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    615 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    579 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1666 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3657 micro
Összesen 2686 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 182 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A libamell bőrös oldalát beirdaljuk, sózzuk-borsozzuk. Egy száraz serpenyőben a bőrös oldalát ropogósra sütjük a rozmaringszálakkal, majd megfordítjuk, és 120 fokon 10-15 percre sütőbe dobjuk. Ha elkészült, 10-15 percig pihentetjük, majd szeleteljük. Közben elkészítjük a rizottót.
  2. Egy nagyobb serpenyőben 25 g vajat hevítünk, majd kevés olívaolajat locsolunk hozzá. Az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk, és hozzáadjuk az aprított angolzellert. Hozzáadjuk a rizst, picit megpirítjuk, majd jöhet a bor. Sűrű keverés mellett pár percig főzzük, majd részletekben hozzáadjuk a zöldségalaplevet. Gyakran megkeverve kb. 15 percig főzzük.
  3. Amint az alaplevünket felszívta a rizs, ráreszeljük a sajtot, és a maradék vajat hozzáadva néhány percig lefedve állni hagyjuk.
  4. A szeletelt kacsamellel és egy marék rukkolával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 120 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 4769
  • Feltöltés dátuma: 2018. november 06.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Igazi ínyencség Márton-napra!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Negatívkalóriás ételek, amelyek bármilyen diétába beilleszthetők

Bőven van még időnk nyárig, amikor újra fürdőruhába kell bújnunk, ez azonban nem jelenti azt, hogy nem kezdhetünk el már most azon gondolkodni, hogy hogyan lendüljünk formába erre az időszakra. Ha ez a célunk, akkor érdemes a tervezgetést az étrendünkkel kezdeni, például néhány okosan megválasztott élelmiszert beépítve a mindennapjainkba.

Nosalty

További cikkek

A legkrémesebb krumplipüréhez nem kell megfőzni a burgonyát

Sosem gondoltuk volna, hogy a legkrémesebb püréhez nem is kell megfőzni a krumplit. Ám, a minap egy olyan érdekes burgonyafőzési technikáról olvastunk, ami annyira magától értetődő, hogy nem is értjük eddig miért nem használtuk. Mai Napi Tippünkből kiderül az igazság!