Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás rizottó

Gombás rizottó
Gombás rizottó
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A rizst köretként nem igazán szeretem. Rizottónak elkészítve viszont nagy kedvenc.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szárított gombát az elkészítési javaslatban szereplő ideig áztassuk vízbe.
  2. Az újhagymát vágjuk vékony karikákra, a bacont pedig vékony csíkokra. Kevés olívaolajon pirítsuk meg.
  3. Adjuk hozzá a rizst és kevergessük addig, amíg a rizs áttetsző nem lesz.
  4. Tegyük bele a lecsepegtetett gombát.
  5. Készítsük el a leveskockából a húsleves alaplét.
  6. A levest merőkanállal apránként (mindig csak 1-1 dl-t ) adjuk a rizshez. Kevergessük folyamatosan. Ha látjuk, hogy elfőtte a levét, akkor adjuk csak hozzá a következő merőkanálnyi levest.
  7. Ha megpuhult a rizs, adjuk még hozzá kb. 1 dl-t a léből és keverjük bele a sajt felét, a többivel pedig tálaláskor szórjuk meg a rizottónkat.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 61 738
elküldve: 9
receptkönyvben: 510
elkészítve: 18/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rizottó gombával, erdei gombás rizottó

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

maryrees
maryrees Wed, 2013-04-10 23:15

Isteni lett, köszönöm! :) Életem első és eddigi legjobb rizzotója!

osonok
osonok Sun, 2012-04-15 20:24

Elkeszitettem, nagyon klassz lett. Legkozelebb a zold fuszereket lecserelem kaporra.

790
rizottó rizs 40 dkg
olívaolaj 2 ek
parmezán sajt 10 dkg
víz 2 l
leveskocka 3 db
bacon 20 dkg
petrezselyem 1 csokor
újhagyma 5 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0.5 kk
rozmaring 1 szál
szárított gomba 50 g