r
Nosalty Logó

Rozmaringos-burgonyás lepény kecskesajttal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Mignon
Rozmaringos-burgonyás lepény kecskesajttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 538 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2692 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 199 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1032.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    495 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 538 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96 g

Zsír

  • Összesen
    86.8 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5160.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    840 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    1442 mg
  • Nátrium
    2474 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    370.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    598.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    824 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    357 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    802 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 2692 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és kb. 10 perc alatt felfuttatjuk.
  2. A liszthez adjuk, majd hozzáöntjük a vizet, végül az olajat, a sót, összekeverjük és ruganyos tésztát dagasztunk belőle. Lefedjük és kb. 30 percig kelesztjük huzatmentes helyen.
  3. Közben meghámozzuk a burgonyát, és uborkagyaluval nagyon vékonyra legyaluljuk. Forró vízben kb. 5 percig főzzük (figyeljük, hogy ne essen szét!). Óvatosan leszűrjük és konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a vizet.
  4. Előmelegítjük a sütőt.
  5. A rozmaring leveleit apróra vágjuk.
  6. Sütőpapíron tepsiméretűre nyújtjuk a tésztát, papírral együtt átemeljük a tepsibe, és kézzel óvatosan kis peremet alakítunk ki a tésztának.
  7. Megkenjük kevés olajjal, megszórjuk a rozmaringgal, egyenletesen elrendezzük rajta a burgyonyaszeleteket és kb. 15 percre betesszük a sütőbe.
  8. Rámorzsoljuk a kecskesajtot és további 5 percre visszatesszük, amíg kissé megolvad a sajt.
  9. Langyosan tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x40x3
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3073
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a kecskesajtot. Ebben a Mautner Zsófi féle receptben tökéletes összhangra talál a rozmaring ízével, idilli párosítás! Alig vártam, hogy langyosra hűljön és megkóstolhassam. Szélei roppanósak, közepe finom lágy az olvadt kecskesajttól (én a sajt mennyiségét az eredeti recepthez képest duplájára emeltem!).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?