r
Nosalty Logó

Langalló fűszeres tejföllel

dorcus89
Langalló fűszeres tejföllel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

699
Kalória
19.8g
Fehérje
72.2g
Szénhidrát
36.6g
Zsír
167g
Víz
86.8g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 699 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 4199 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 230 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1676.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    1080 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    72.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    167 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 699 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.9 g

Zsír

  • Összesen
    219.5 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    521 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10061.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    1319 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    251 mg
  • Foszfor
    1739 mg
  • Nátrium
    6479 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    433.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    1002 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    910 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    454 micro
  • Kolin:
    272 mg
  • Retinol - A vitamin:
    880 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    342 micro
Összesen 4199 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    554.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    357 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 230 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet összekeverjük a sóval, borssal. Kis lyukat "ásunk" a liszt közepébe, ide morzsoljuk az élesztőt. Az élesztőre rászórjuk a cukrot, és felöntjük a langyos víz felével. Várunk pár percet, hogy az élesztő felfusson. Ezután hozzáadjuk az olajat, a maradék vizet, és robotgéppel kidagasztjuk a tésztát. Akkor jó, ha elválik az edénytől.
  2. Olajozott edényben, letakarvakb. 30-40 perc alatt meleg helyena duplájára kelesztjük.
  3. A tésztát kettéosztjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük az egyiktésztát, és kézzel eloszlatjuk egyenletesen, delisztezett deszkán is ki lehet nyújtani.
  4. A tejfölt összekeverjük a fokhagymával és a fűszerekkel. Ezzel megkenjük a tésztát, majd rászórjuk a felszeletelthagymát, a felkockázott bacont, és végül a sajtszeleteket is rárakjuk.
  5. 25-30perc alatt, 190 fokosra előmelegített sütőbenkészre sütjük. Majd ugyanezt tesszük a másik fél tésztával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Nagyon egyszerű elkészíteni, és a hűvösebb időkben is kellemesen átmelegít. Igazi fesztiválétel, amit otthon is könnyen és gyorsan el tudunk készíteni. Szeretem, ha a lakást átjárja a illata, amikor sütöm. 

További receptek

Klasszik lángos

A lángos egy hamisítatlan magyar találmány, amit elsősorban a nyári időszakhoz kötünk, azonban az év bármely időszakában elkészíthetjük. Ropogós szélek, puha belső és légies ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek