Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Drukker langalló

Drukker langalló
Drukker langalló
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A foci EB alatt készült ez a piros-fehér-zöld langalló, mert mivel Olaszországban élünk, a paradicsom-mozzarella-bazsalikom kombináció sehogy sem passzolt a Ria Ria Hungáriához :)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit megfőzzük sós vízben, villával áttörjük, hűlni hagyjuk. A spenótot az olajon a felaprított fokhagymával megfonnyasztjuk, majd turmixgéppel pürésítjük. 100 ml langyos cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Egy nagy tálban elkeverjük a lisztet, a spenótpürét, a tört krumplit, a sót (én 1 tk-nyit tettem bele), az élesztőt és a maradék vizet, jól összegyúrjuk. Ha kell, adunk hozzá még lisztet. Meleg helyen kb. 45 perc alatt duplájára kelesztjük.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsiben ellapítjuk a tésztát, hogy mindenhová jusson, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük 15-20 perc alatt. Kb. félidőben vékonyan megkenjük tejföllel.
  4. A tejfölt a túróval elkeverjük, sózzuk ízlés szerint. A langallóra kenjük, pirospaprikával megszórjuk. A paradicsomot felkarikázzuk, a paprikát felkockázzuk, és a felszeletelt langallóra halmozzuk.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 689
elküldve: 0
receptkönyvben: 3
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Rekalein

Mióta szakács: 2014.02.09.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
kategória: lángos
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

töki pompos, kenyérlángos

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

571
spenót 500 g
fokhagyma 1 gerezd
olívaolaj 2 ek
burgonya 2 közepes db
finomliszt 600 g
friss élesztő 25 g
cukor 1 csipet
tehéntúró 500 g
tejföl 3 ml
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
paradicsom 2 nagy db
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
víz 200 ml