r
Nosalty Logó

Rozmaringos-baconos tepsis krumpli

Éva-Anyóca
Rozmaringos-baconos tepsis krumpli
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tepsis krumplihoz

A tálaláshoz ízlés szerint

1462
Kalória
69.1g
Fehérje
191.9g
Szénhidrát
49.7g
Zsír
397.6g
Víz
93.9g
Koleszterin
40.7g
Élelmi rost
9.8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tepsis krumplihoz

A tálaláshoz ízlés szerint

Összesen 1462 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tepsis krumplihoz

A tálaláshoz ízlés szerint

Összesen 5849 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tepsis krumplihoz

A tálaláshoz ízlés szerint

Összesen 176 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.1 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2809.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    498 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    398 mg
  • Foszfor
    1274 mg
  • Nátrium
    582 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    191.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    397.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    899 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 1462 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    276.3 g

Zsír

  • Összesen
    198.8 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    376 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11239 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    1994 mg
  • Vas
    73 mg
  • Magnézium
    1593 mg
  • Foszfor
    5096 mg
  • Nátrium
    2328 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    767.7 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    163 mg

Víz

  • Összesen
    1590.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    677 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    307 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    136 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3596 micro
  • Kolin:
    872 mg
  • Retinol - A vitamin:
    577 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 5849 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 176 kcal

Elkészítés

A tepsis krumplihoz

  1. Feltesszük kissé sós vízben héjastól a burgonyát főni.
  2. Felcsíkozzuk a bacont.
  3. Picire összevágjuk a fokhagymát, a többit csak gerezdekre szedjük szét.
  4. A friss rozmaringot kisebb ágakra szedjük, megmossuk, lecsepegtetjük.
  5. A burgonyát ha puha, kiszedjük, langyosra hűtjük, megpucoljuk, nagyobb kockákra vágjuk, feldaraboljuk.
  6. A tepsibe teszünk hat szelet bacont felcsíkozva, erre tesszük az egészben hagyott fokhagymákat és a rozmaringágak felét. Rákockázzuk a burgonya felét, megsózzuk, és borsozzuk, ráöntjük a vörösbab konzerveket, a maradék rozmaringágakat. Rákockázzuk a burgonya maradékát, és azt is sózzuk, borsozzuk, a picire vágott fokhagymát rászórjuk.
  7. Rátesszük a tetejére a felcsíkozott bacon másik felét, meglocsoljuk kevés olívaolajjal (kb. fél-1 dl).
  8. Sütőben összesütjük, míg a tetején a bacon megpirul.
  9. Tálaljuk rozmaringgal, és ízlés szerint sajttal, tejföllel vagy savanyú uborkával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x6

Nagyon régen ettem már burgonyát , a család is, és ezt a gyors, de finom összesütött változatot mondtam el, megszavazták, elkészítettem, finom volt. A héjában megsült fokhagyma, kifejezetten kellemesen édes lett. :-)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...