r
Nosalty Logó

Hamis rántott hús paradicsommal és sajttal

Annabella
Hamis rántott hús paradicsommal és sajttal
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1464
Kalória
74.8g
Fehérje
153.3g
Szénhidrát
59.8g
Zsír
316.2g
Víz
419.3g
Koleszterin
9.8g
Élelmi rost
11.9g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1464 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 7320 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 234 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.8 g

Zsír

  • Összesen
    59.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    419 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4384.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    970 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    992 mg
  • Nátrium
    2149 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    153.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    316.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    456 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    440 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1373 micro
  • Lut-zea
    396 micro
Összesen 1464 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    373.8 g

Zsír

  • Összesen
    299.2 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    2096 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    21920.8 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    591 mg
  • Kálcium
    4848 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    682 mg
  • Foszfor
    4958 mg
  • Nátrium
    10746 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    766.4 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

Víz

  • Összesen
    1581.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2280 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    423 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    999 micro
  • Kolin:
    1502 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    954 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    6863 micro
  • Lut-zea
    1978 micro
Összesen 7320 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    700.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    343 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    219 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 234 kcal

Elkészítés

  1. A zsemléket beáztatjuk vízbe. Mellé készítjük/elkészítjük a panír alapanyagokat. 4 felvert tojás, liszt, zsemlemorzsa.
  2. Felszeletjük a hagymákat apró kockára. Felütjük a maradék két tojást.
  3. A zsemléket kinyomkodjuk.
  4. Zsemléket, a darált húst, hagymát, 2 tojást, a fűszereket, fél bögre zsemlemorzsát jól összedolgozzuk. S ha túl híg lenne, akkor adunk a maradék zsemlemorzsából. Egy tepsit kizsírozunk, és magunk mellé készítjük.
  5. Ekkor tenyér nagyságú szeleteket formázunk a húsmasszából, s panírba borítjuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa, ebben a sorrendben). Egymás mellé fektetjük a tepsiben a szeleteinket. S a konzerv paradicsomból kivéve és lecsöpögtetve a paradicsomokat, felszeleteljük, és a husikra helyezzük.
  6. Egy tálban 5 ek. tejfölt a lecsöpögtetett paradicsomlével kikeverjük. S leöntjük a husikat, hogy teljesen elfedje. Majd reszelt sajttal beborítjuk. S megsütjük. 220 fokon 45 perc.
  7. Ízlés szerinti hasábburgonyával vagy rizzsel, gerslivel, burgonyapürével, stb. tálaljuk. :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C

Kellemes vacsora bárkivel. 

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...