r
Nosalty Logó

Hamis rántott hús paradicsommal és sajttal

Annabella
Hamis rántott hús paradicsommal és sajttal
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1464
Kalória
74.8g
Fehérje
153.3g
Szénhidrát
59.8g
Zsír
316.2g
Víz
419.3g
Koleszterin
9.8g
Élelmi rost
11.9g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1464 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 7320 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 234 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.8 g

Zsír

  • Összesen
    59.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    419 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4384.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    970 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    992 mg
  • Nátrium
    2149 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    153.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    316.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    456 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    440 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1373 micro
  • Lut-zea
    396 micro
Összesen 1464 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    373.8 g

Zsír

  • Összesen
    299.2 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    2096 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    21920.8 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    591 mg
  • Kálcium
    4848 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    682 mg
  • Foszfor
    4958 mg
  • Nátrium
    10746 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    766.4 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

Víz

  • Összesen
    1581.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2280 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    423 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    999 micro
  • Kolin:
    1502 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    954 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    6863 micro
  • Lut-zea
    1978 micro
Összesen 7320 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    700.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    343 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    219 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 234 kcal

Elkészítés

  1. A zsemléket beáztatjuk vízbe. Mellé készítjük/elkészítjük a panír alapanyagokat. 4 felvert tojás, liszt, zsemlemorzsa.
  2. Felszeletjük a hagymákat apró kockára. Felütjük a maradék két tojást.
  3. A zsemléket kinyomkodjuk.
  4. Zsemléket, a darált húst, hagymát, 2 tojást, a fűszereket, fél bögre zsemlemorzsát jól összedolgozzuk. S ha túl híg lenne, akkor adunk a maradék zsemlemorzsából. Egy tepsit kizsírozunk, és magunk mellé készítjük.
  5. Ekkor tenyér nagyságú szeleteket formázunk a húsmasszából, s panírba borítjuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa, ebben a sorrendben). Egymás mellé fektetjük a tepsiben a szeleteinket. S a konzerv paradicsomból kivéve és lecsöpögtetve a paradicsomokat, felszeleteljük, és a husikra helyezzük.
  6. Egy tálban 5 ek. tejfölt a lecsöpögtetett paradicsomlével kikeverjük. S leöntjük a husikat, hogy teljesen elfedje. Majd reszelt sajttal beborítjuk. S megsütjük. 220 fokon 45 perc.
  7. Ízlés szerinti hasábburgonyával vagy rizzsel, gerslivel, burgonyapürével, stb. tálaljuk. :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C

Kellemes vacsora bárkivel. 

További receptek

Chimichurris csirke

A chimichurri csirke egy fantasztikus, dél-amerikai (tipikusan argentin) ihletésű étel, ahol a friss fűszernövényekből készült chimichurriszósz fűszerezi meg a csirkét. Az alábbi ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek