r
Nosalty Logó

Férfias csirke

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
toroltfelhasznalo-199615
Férfias csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
sörös
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 903 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3609 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47 g

Zsír

  • Összesen
    71.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    883.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    529 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    367.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 903 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    187.9 g

Zsír

  • Összesen
    285 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    994 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3535.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    2115 mg
  • Nátrium
    749 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1471.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    560 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    602 micro
Összesen 3609 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 136 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkealkatrészeket megmossuk, megpucoljuk, levét lecsepegtetjük. A mellett 8 darabra vágjuk, hogy jól átsüljön.
  2. A húsokat minden oldalukon befűszerezzük sóval, borssal, fűszersóval, oregánóval. Egyesével, alaposan. Egy nagyobb tálba helyezzük, majd felöntjük a sörrel, belenyomjuk a fokhagymát, és betesszük a hűtőbe.
  3. A szalonnát felszeleteljük, majd beirdaljuk. A gombát megpucoljuk, és felszeleteljük, vagy a konzerves/üveges gombáról a levét lecsepegtetjük. A hagymát összevágjuk, és a tepsi aljába tesszük.
  4. A combokat és a mellet belehelyezzük a tepsibe, rászórjuk a szalonnákat és a gombát is, majd a sörös-fűszeres pácot is ráöntjük. Ha ízlésünk azt kívánja, még fűszerezünk. Az edényt alufóliával lefedjük.
  5. 180 fokos, előmelegített sütőben sütjük 45-50 percig.
  6. Kivesszük a sütőből, a fóliától megszabadítjuk. Visszatesszük fólia nélkül legalább 15-20 percre, hogy piruljon. Amikor elég pirosnak és kívánatosnak látjuk, akkor ismételten, immár végleg, kivesszük.
  7. Rizzsel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7457
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
toroltfelhasznalo-199615 43 recept

Csirkét szerettem volna készíteni, ezért több receptet is elolvastam, majd összeállítottam a saját ízlésemnek megfelelőt. Íme: :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.