r
Nosalty Logó

Sült csirkemell burgonyapürével, kéksajtos mártással és petrezselyemolajjal

Meggle
Sült csirkemell burgonyapürével, kéksajtos mártással és petrezselyemolajjal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Sült csirkemell

Burgonyapüré

Kéksajtos mártás

Petrezselyemolaj és -ropogós

2094
Kalória
59g
Fehérje
39.3g
Szénhidrát
190.9g
Zsír
468.3g
Víz
242.3g
Koleszterin
5.4g
Élelmi rost
8.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Sült csirkemell

Burgonyapüré

Kéksajtos mártás

Petrezselyemolaj és -ropogós

Összesen 2094 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Sült csirkemell

Burgonyapüré

Kéksajtos mártás

Petrezselyemolaj és -ropogós

Összesen 8368 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Sült csirkemell

Burgonyapüré

Kéksajtos mártás

Petrezselyemolaj és -ropogós

Összesen 234 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59 g

Zsír

  • Összesen
    190.9 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1548.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    710 mg
  • Nátrium
    436 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    468.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    396 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    537 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    1740 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    965 micro
  • Lut-zea
    1730 micro
Összesen 2094 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    236 g

Zsír

  • Összesen
    763.5 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    382 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    185 g
  • Koleszterin
    969 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6192.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    821 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    529 mg
  • Foszfor
    2842 mg
  • Nátrium
    1742 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    157.2 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    1873.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1584 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    213 mg
  • C vitamin:
    320 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    96 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    420 micro
  • Kolin:
    942 mg
  • Retinol - A vitamin:
    998 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    6961 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    6921 micro
Összesen 8368 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    108 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 234 kcal

Elkészítés

Sült csirkemell

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  2. Fűszerezzük a csirkemelleket sóval és borssal. Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, és süssük aranyszínűre a melleket.
  3. Ezután szórjuk meg koktélparadicsommal, fokhagymával és kakukkfűvel az egészet, majd süssük 170°C-on kb. 30 percig.

Burgonyapüré

  1. A krumplikat megpucoljuk, majd sós vízben megfőzzük őket.
  2. Ezután egy krumplinyomóval elkezdjük szétnyomni a burgonyát, majd hozzáadjuk vajat, és krémesre passzírozzuk vele. Közben a tejszínt felmelegítjük, majd hozzáadjuk a burgonyamasszához.
  3. Sózzuk, és ráreszelünk egy kevés szerecsendiót.
  4. Nincs más dolgunk, mint jól elkeverni, és tálalásig melegen tartani.

Kéksajtos mártás

  1. A hagymát és a fokhagymát kevés olívaolajon teljesen puhára pároljuk. Beleöntjük az alaplevet, és redukáljuk.
  2. Hozzáadjuk a MEGGLE Főzőkrémet, és hagyjuk alaposan összeforrni, beletördeljük a kéksajtot, és beleolvasztjuk.
  3. Ízesítjük sóval, borssal, és opcionálisan citromlével is. Ha kissé csomós lenne, botmixerrel átturmixoljuk.
  4. Közvetlenül tálalás előtt keverjünk 30 g hideg vajat a meleg mártásba. Ettől még gazdagabb és selymesebb lesz.

Petrezselyemolaj és -ropogós

  1. Egy kis lábosban a fél liter olajat felforrósítjuk, majd a petrezselyemleveleket belehelyezzük, és hirtelen, pár másodperc alatt ropogósra sütjük. Papírtörlőn hagyjuk lecsepegni a felesleges olajat, és tálalásig félretesszük.
  2. A petrezselyemolajhoz a petrust először blansírozni fogjuk: egy edényben sós vizet forralunk, majd pár másodpercre beledobjuk a petrezselymet, végül rögtön le is szűrjük, és jeges vízbe tesszük.
  3. Jó alaposan lecsöpögtetjük, és egy konyharuha segítségével a maradék vizet is kinyomkodjuk belőle.
  4. Turmixgépbe tesszük a petrus zöldjét, és felöntjük a hideg olajjal, majd néhány percig (5-6-7 perc) magas fordulatszámon turmixoljuk. Akkor jó, ha teljesen egynemű, folyékony pépet kapunk.
  5. Végül egy nagyon sűrű lyukú szűrőn (lehet duplán is) átszűrjük a zöld keverékünket, és készen is vagyunk!
  6. Ezzel az olajjal, a krémes burgonyapürével, a selymes sajtmártással és a petrezselyemropogóssal tálaljuk a csirkemelleket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Kreatív, új módon szeretnétek elkészíteni a kicsit unalmassá vált csirkemellet, anélkül, hogy sok időt venne igénybe, és a bevásárlási keretet is megborítaná? Itt a recept, ami válasz a kérdésetekre: az egész csirkemelleket paradicsommal és foghagymával sütjük össze, kísérőként pedig lágy és karakteres kéksajtszószt, krémes burgonyapürét és vibráló zöld olajat készítünk. Ha pedig minél szebben szeretnétek tálalni, nézzétek meg a receptvideót hozzá!

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek