r
Nosalty Logó

Görög-magyar csirke zöldségekkel sütve

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
tekovacs
Görög-magyar csirke zöldségekkel sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 405 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3244 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 101 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    28.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    524.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    269.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    719 micro
Összesen 405 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    227 g

Zsír

  • Összesen
    204.6 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    931 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4198.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    305 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    443 mg
  • Foszfor
    2341 mg
  • Nátrium
    858 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.3 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    2159 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    752 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    376 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    890 mg
  • Retinol - A vitamin:
    495 micro
  • α-karotin
    456 micro
  • β-karotin
    2848 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    5753 micro
Összesen 3244 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    315 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húsokat megtisztítva, feldarabolva (a mell felét még félbevágva) egy tálba összekeverjük az olajjal elkevert gyros fűszerrel, és legalább egy órát állni hagyjuk, miközben többször átforgatjuk.
  2. A zöldségeket megtisztítjuk, felkarikázzuk, a krumplit és a hagymát negyedeljük, és jól megszórjuk magyaros fűszerkeverékkel, ezt is állni hagyjuk kicsit.
  3. A gáztepsit (34x32) vastagon kikenjük a margarinnal, majd szépen elrendezzük benne a húsdarabokat a zöldségekkel együtt. A tepsi sarkaiba és a husokra is tördeljünk még egy kis margarint.
  4. Alufóliával lefedve kb. 1 órát sütjük, kezdetben nagy, később közepes lángon.
  5. 1 óra elteltével fólia nélkül még 10-15 percet süssük, hogy szép pirult színt kapjon. Közben lehet locsolgatni a finom fűszeres lével.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 34x32
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 193
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 16346
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Görög-magyar csirke zöldségekkel sütve
tekovacs 91 recept

A görög és a magyar fűszer isteni finomra keveredik a tepsiben:) Köret külön nem kell hozzá, hiszen ott a finom sült zöldség, ami a hústól és a fűszerktől különlegesen finom ízt kap.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek