Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Görög-magyar csirke zöldségekkel sütve

Görög-magyar csirke zöldségekkel sütve
Görög-magyar csirke zöldségekkel sütve
85 perc / előkészület: 15 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A görög és a magyar fűszer isteni finomra keveredik a tepsiben:) Köret külön nem kell hozzá, hiszen ott a finom sült zöldség, ami a hústól és a fűszerktől különlegesen finom ízt kap.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húsokat megtisztítva, feldarabolva (a mell felét még félbevágva) egy tálba összekeverjük az olajjal elkevert gyros fűszerrel, és legalább egy órát állni hagyjuk, miközben többször átforgatjuk.
  2. A zöldségeket megtisztítjuk, felkarikázzuk, a krumplit és a hagymát negyedeljük, és jól megszórjuk magyaros fűszerkeverékkel, ezt is állni hagyjuk kicsit.
  3. A gáztepsit (34x32) vastagon kikenjük a margarinnal, majd szépen elrendezzük benne a húsdarabokat a zöldségekkel együtt. A tepsi sarkaiba és a husokra is tördeljünk még egy kis margarint.
  4. Alufóliával lefedve kb. 1 órát sütjük, kezdetben nagy, később közepes lángon.
  5. 1 óra elteltével fólia nélkül még 10-15 percet süssük, hogy szép pirult színt kapjon. Közben lehet locsolgatni a finom fűszeres lével.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 34x32 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 15 074
elküldve: 10
receptkönyvben: 308
elkészítve: 12/22
Facebookon megjelent: -

szakács

tekovacs

Mióta szakács: 2011.01.02.
91 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tepsis csirke zöldségekkel együtt sütve, sült csirke sült zöldséggel, tepsis zöldséges csirke

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

agota18
agota18 Wed, 2012-08-15 18:42

megtudnád mondani hogy kb mennyi olaj és a füszer mennyiség? nem igen megy még a fűszerezés :D köszöm elöre is a segitséget

tekovacs
tekovacs / tekovacs Wed, 2012-08-15 21:31

Kedves agota18,
egy nagyobb tálba kb. 1,5 - 2 dl étolajat öntöttem és ebben elkevertem egy egész csomag gyros/görög füszert és egy kis sót is, ebben forgattam át a husokat többször is. Egy másik tálban pedig a feldarabolt zöldségeket kevertem össze kb fél csomag magyaros fűszerrel. Kicsit állni hagyjuk őket a fűszerben, majd elrendezzük a tepsin/sütőtálon. Én még jól kikentem a tepsit is margarinnal és a tálból a fűszeres olajat is a húsokra öntöttem. Mi szeretjük, ha a sülthúsnak jó kis szaftja is van, ezért sütés közben is szoktam (ha ugy látom) kis margarin darabkákat utánadobni:) Ok ennyi? Szívesen válaszolok. Jó sütést, üdv. Emi

412
csirkemell filé 2 db
csirke alsócomb 4 db
csirkeszárny 4 db
cukkini 1 közepes db
burgonya 4 db
paradicsom 4 közepes db
lila hagyma 5 közepes db
zöldpaprika 3 közepes db
margarin 5 dkg
napraforgó olaj 1 dl
gyros fűszerkeverék 0 ízlés szerint
magyaros fűszerkeverék 0 ízlés szerint