r
Nosalty Logó

Rosé kacsamell fügés-kéksajtos tortácskákkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rosé kacsamell fügés-kéksajtos tortácskákkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 873 kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3489 kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 197 kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.8 g

Zsír

  • Összesen
    49.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1702.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    604 mg
  • Nátrium
    733 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 873 kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    211.4 g

Zsír

  • Összesen
    199.1 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    909 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6808.5 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    995 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    2418 mg
  • Nátrium
    2934 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.1 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    964.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    579 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    613 mg
  • Retinol - A vitamin:
    557 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 3489 kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először is, előmelegítjük a sütőt 200 fokra (alul-felül sütés).
  2. A kacsamellet megmossuk, leszárítjuk, az esetleges hártyákat eltávolítjuk. A bőrét sűrűn, négyzetesen bevágjuk. Sózzuk-borsozzuk és egy kis időre hűtőbe tesszük.
  3. Közben elkészítjük a fügés tortácskákat.
  4. A leveles tésztából 8 darab, 9-10 cm átmérőjű korongot szaggatunk. A korongokkal kibélelünk szuffléformákat, vagy muffinformákat.
  5. A krémsajtot, pici sót, a rózsaborsot, a diót, a tojást, a keményítőtés a reszelt márványsajt felét jól kikeverjük, és a krémet arányosan elosztva a tésztába halmozzuk. Erre teszünk 3-4 kocka fügét, majd a maradék márványsajttal megszórjuk.
  6. 200 fokra előmelegítettsütőben kb. 20 percig sütjük.
  7. Jöhet a kacsamell. Forró serpenyőben (olyanban, amit sütőben is lehet használni) először a bőrös oldalával lefelé, majd megfordítva 3-3 percig nagy lángon sütjük. Zsiradék nem kell alá, éppen elég kisül a bőréből.Ezután aserpenyőt berakjuk a sütőbe a tortácskák mellé és a kacsamellet 10 percig sütjük, bőrös oldalával lefelé. (Kb. egyszerre készül el a tortákkal.)
  8. A serpenyőt (sütőkesztyűvel!:) ) kivesszük a sütőből,a kacsamelletkiemeljük egy tányérra és meleg helyenpihentetjük-én a lehajtott sütőajtón szoktam(közben a bennemaradt húslé is kifolyik belőle.)
  9. A serpenyőben lévő pecsenyeléhez adjuk a cukrot, pici sót, majd amikor a cukor felolvadt, abort (tűzről levonva!) és nagy lángon beforraljuk. Akkor jó, ha mártás sűrűségű, ergo bevonatot képez egy kanál hátán.
  10. A kacsamellet éles késsel vékony szeletekre vágjuk és a mártással, valamint a tortácskákkal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 224
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 23458
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A fügeőrület még mindig tart. Na de nem lehet mindig csak süteményt készíteni belőle. A füge jó barátságban van a sajttal, a dióval, a kacsával-libával, a borral, a konyakkal...Good stuff. :) 2 éve karácsonykor konfitált kacsacomb volt a főétel, konyakos fügével, ez egy másik variáció egy témára, bár eléggé kalandosan készült. Az egész ott kezdődött, hogy a serpenyő forró nyelét megfogtam puszta kézzel. De ezt még tovább tudtam fokozni, amikor a bort úgy öntöttem bele  serpenyőbe, hogy nem húztam félre a gázról. A szemétláda meg is bosszulta, válaszul jól szemenköpött, meg az egész konyhakő tiszta zsírpacni lett. Remek. De legalább finom. Szóval, megérte.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek