Kacsamell vele sült újkrumplival és répával, párolt rizzsel
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Hobbychef
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 3% Zsír
kacsamell
-
150g kacsamell203 kcal
-
100g újkrumpli62 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
50g rizs179 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
4g rozmaring5 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
35 kcal
-
8g kacsazsír0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
rizs
-
50g rizs179 kcal
-
150g víz0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
680
kcal
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 3% Zsír
kacsamell
-
300g kacsamell405 kcal
-
200g újkrumpli123 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
100g rizs358 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
71 kcal
-
15g kacsazsír0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
rizs
-
100g rizs358 kcal
-
300g víz0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
1357
kcal
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 3% Zsír
kacsamell
-
27g kacsamell36 kcal
-
18g újkrumpli11 kcal
-
7.2g sárgarépa3 kcal
-
9g rizs32 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.6g rozmaring1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
1.3g kacsazsír0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
rizs
-
9g rizs32 kcal
-
27g víz0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
121
kcal
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.1 g
Zsír
-
Összesen 13.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 116 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 800.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 462 mg
-
Nátrium 149 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 99.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 371.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 338 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 291 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 2950 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
680
kcal
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 72.2 g
Zsír
-
Összesen 27.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 231 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1600.4 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 73 mg
-
Kálcium 118 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 158 mg
-
Foszfor 924 mg
-
Nátrium 297 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 198.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 743.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 677 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 582 micro
-
Kolin: 187 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 5901 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 197 micro
Összesen
1357
kcal
- 7% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 2.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 143.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 222 micro
-
β-karotin 530 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
121
kcal
Hozzávalók
kacsamell
-
30 dkg kacsamell
-
1 db sárgarépa
-
0.5 bögre rizs
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
1 szál rozmaring
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 ek kacsazsír
-
petrezselyem ízlés szerint
rizs
-
0.5 bögre rizs
-
3 dl víz
-
petrezselyem ízlés szerint
Elkészítés
kacsamell
- A rizst reggel beáztatjuk, a kacsamellet egy kicsit klopfoljuk, szélesebb csíkokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, vágunk rá fokhagymát, locsolunk rá olajat, betesszük a hűtőbe.
- Délben a rizst feltesszük főni, a megsikált krumplit sós vízben előfőzzük. A répát csíkokra vágjuk.
- Egy serpenyőbe teszünk egy kevés kacsazsírt, rárakjuk a kacsamellcsíkokat, a krumplit és a répát. Betesszük a 200 C fokra előmelegített sütőbe. 15 perc elteltével megfordítjuk. 10 perc után még 5 percig grillezzük.
- Rövid pihentetés után tálalunk. A rizsre locsolunk a szaftból, a krumplira és a rizsre vágunk petrezselymet. Teszünk mellé csalamádét.
- Tudom, sokan a bőrével együtt sütik, mivel úgy szaftosabb. (Ráadásul az irdalt bőr nagyon mutatós megpirulva.) De - mivel pácoltam - így is omlós lesz a hús.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3407
- Feltöltés dátuma: 2015. július 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Hobbychef
738 recept
Szeretem a csirkemellet, gyakran fogyasztom, de - legyünk őszinték - a kacsa az ízesebb, finomabb.