r
Nosalty Logó

Kacsamell vegyes gombás szósszal és sült céklával

Gombagasztro
Kacsamell vegyes gombás szósszal és sült céklával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

779
Kalória
85.8g
Fehérje
38.4g
Szénhidrát
32.2g
Zsír
772.5g
Víz
316.8g
Koleszterin
9.7g
Élelmi rost
21.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 779 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3119 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 72 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    317 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2052.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1144 mg
  • Nátrium
    490 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    772.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    382 micro
  • Kolin:
    276 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 779 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    343.2 g

Zsír

  • Összesen
    128.6 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1267 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8211.3 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    323 mg
  • Kálcium
    600 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    644 mg
  • Foszfor
    4578 mg
  • Nátrium
    1961 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    153.7 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

Víz

  • Összesen
    3089.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    519 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    255 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    124 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1529 micro
  • Kolin:
    1106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    479 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 3119 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 72 kcal

Elkészítés

  1. A kacsamell bőrét beirdaljuk úgy, hogy csak a hájréteget vágjuk át. Egy fedeles serpenyőben kis olajon a kacsamell mindkét oldalát átpirítjuk. Célszerű a bőrös részt szép aranybarnára pirítani. Ügyeljünk a forgatásnál a felforrósodott zsiradékra, mert nagyon serceg és kifröccsen.
  2. A sütőt előmelegítjük 230-240 fokra, egy rácsos tepsire tesszük a kacsamelleket és még további 15-20 percig letakarva sütjük. A szeletelt gombát pici olajon átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk. 3-4 evőkanál fehérbort adunk hozzá és elkezdjük párolni.
  3. Beleszórjuk az apróra vágott tárkonyt, hozzáadjuk a főzőtejszínt, kicsit kevergetjük, majd félrerakjuk. Ennél az elkészítési módnál nem túl szaftos a gomba, ha szaftosabbat szeretnénk, akkor egy kis tejszínnel behabarjuk.
  4. A céklát megfőzzük vagy alufóliába tekerve megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk. Felkockázzuk és ráfacsarjuk ízlés szerint a citromot, végül apróra vágott friss zöldfűszerrel ízesítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 85 p
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek