r
Nosalty Logó

Ünnepi ropogós libacomb káposztás csuszával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Pikács Árpád
Ünnepi ropogós libacomb káposztás csuszával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír

libacomb

káposztás tészta

Összesen 1318 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír

libacomb

káposztás tészta

Összesen 5275 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír

libacomb

káposztás tészta

Összesen 166 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.5 g

Zsír

  • Összesen
    76.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20516.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    662 mg
  • Nátrium
    19554 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.5 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 1318 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    178.1 g

Zsír

  • Összesen
    305.9 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    159 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    671 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    82067.3 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    313 mg
  • Kálcium
    453 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    379 mg
  • Foszfor
    2646 mg
  • Nátrium
    78215 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    450.1 g
  • Cukor
    218 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    976.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    282 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    307 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    973 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    153 micro
  • β-karotin
    306 micro
  • β-crypt
    220 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    423 micro
Összesen 5275 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2599.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    2478 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 166 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

libacomb

káposztás tészta

Elkészítés

libacomb

  1. A libacombokat megtisztítjuk az esetleg még a bőrben maradt tolltokoktól. Ha szép, formás libacombokat akarunk, akkor egy éles késsel vágjuk körbe a combok "bokarészén" a bőrt, ami sülés közben így szépen felugrik majd a csonton (ami így szép, tiszta lesz).
  2. A csilagánizst, a fahéjat és a borsot mozsárban összetörjük, ízlés szerint adunk hozzá fokhagymaport, majd összekeverjük a sóval és kevés cukorral.
  3. A libacombokat egy tálba vagy tálcára fektetjük és nagyon alaposan beszórjuk a fűszeres sóval, majd ráreszeljük a narancs héját és ráfacsarjuk a levét is. Így hagyjuk hűtőszekrényben pihenni legalább 90 percet.
  4. A pihentetett libacombokról lemossuk a sót, majd tepsire tesszük. A combokat érdemes egy, a tepsire helyezett rácsra vagy rácsos betétre fektetni (és nem közvetlenül a tepsire), így a kisülő szaft nem fogja eláztatni a sültünket.
  5. A liba hosszú sütést igényel, így érdemes először előpárolni 160 fokos sütőben 35-40 percet. Ebben a fázisban fedjük is le a combokat, mert úgy még jobban puhulnak - fedésként helyezzünk először egy sütőpapírt a húsra és csak ezután tegyük rá az alufóliát, így nem veszi át az étel a fém ízét.
  6. Az elősütés után vegyük le a zsírpapírt és az alufóliát a combokról és kenjük át őket a libazsírral.
  7. Kapcsoljuk magasabb hőfokra (és ha lehet grillfokozatra) a sütőt és süssük benne ropogósra és mosolygós aranybarnára a combokat - ehhez érdemes közben is meg-megkenni a libacombokat zsírral.

káposztás tészta

  1. A csuszatésztát (vagy kockatésztát) bő, erősen sós vízben fogkeményre főzzük, majd leszűrjük és összeforgatjuk kevés olajjal, hogy ne ragadjanak össze.
  2. A káposztát késsel/reszelővel/aprítóval felaprítjuk, majd lesózzuk és állni hagyjuk.
  3. A cukrot egy nagy serpenyőben karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a kinyomkodott káposztát és alaposan lepirítjuk.
  4. Ízlés szerint borsozzuk, majd ha már jónak tűnik a káposzta, hozzáadjuk a főtt tésztát, és alaposan összeforgatjuk.
  5. A ropogós libacombokat a káposztás tésztával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1790
  • Feltöltés dátuma: 2023. november 03.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi főételek

Receptjellemzők

Ünnepi ropogós libacomb káposztás csuszával
Pikács Árpád 10 recept

Pikács Árpi ezúttal Márton-nap alkalmából készített tökéletesre pirult libacombot, amihez karamellizált káposztás tészta dukál köretként. Ha követitek Árpi tippjeit, a ti libátok is hasonlóan ropogós és omlós lesz!

Hozzávalók

libacomb

káposztás tészta

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek