r
Nosalty Logó

Ünnepi ropogós libacomb káposztás csuszával

Pikács Árpád
Ünnepi ropogós libacomb káposztás csuszával
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

libacomb

káposztás tészta

1318
Kalória
44.5g
Fehérje
112.5g
Szénhidrát
76.5g
Zsír
244.2g
Víz
167.7g
Koleszterin
6.1g
Élelmi rost
54.6g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír

libacomb

káposztás tészta

Összesen 1318 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír

libacomb

káposztás tészta

Összesen 5275 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír

libacomb

káposztás tészta

Összesen 166 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.5 g

Zsír

  • Összesen
    76.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20516.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    662 mg
  • Nátrium
    19554 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    112.5 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    244.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 1318 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    178.1 g

Zsír

  • Összesen
    305.9 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    159 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    671 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    82067.3 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    313 mg
  • Kálcium
    453 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    379 mg
  • Foszfor
    2646 mg
  • Nátrium
    78215 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    450.1 g
  • Cukor
    218 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    976.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    282 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    307 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    973 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    153 micro
  • β-karotin
    306 micro
  • β-crypt
    220 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    423 micro
Összesen 5275 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2599.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    2478 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 166 kcal

Elkészítés

libacomb

  1. A libacombokat megtisztítjuk az esetleg még a bőrben maradt tolltokoktól. Ha szép, formás libacombokat akarunk, akkor egy éles késsel vágjuk körbe a combok "bokarészén" a bőrt, ami sülés közben így szépen felugrik majd a csonton (ami így szép, tiszta lesz).
  2. A csilagánizst, a fahéjat és a borsot mozsárban összetörjük, ízlés szerint adunk hozzá fokhagymaport, majd összekeverjük a sóval és kevés cukorral.
  3. A libacombokat egy tálba vagy tálcára fektetjük és nagyon alaposan beszórjuk a fűszeres sóval, majd ráreszeljük a narancs héját és ráfacsarjuk a levét is. Így hagyjuk hűtőszekrényben pihenni legalább 90 percet.
  4. A pihentetett libacombokról lemossuk a sót, majd tepsire tesszük. A combokat érdemes egy, a tepsire helyezett rácsra vagy rácsos betétre fektetni (és nem közvetlenül a tepsire), így a kisülő szaft nem fogja eláztatni a sültünket.
  5. A liba hosszú sütést igényel, így érdemes először előpárolni 160 fokos sütőben 35-40 percet. Ebben a fázisban fedjük is le a combokat, mert úgy még jobban puhulnak - fedésként helyezzünk először egy sütőpapírt a húsra és csak ezután tegyük rá az alufóliát, így nem veszi át az étel a fém ízét.
  6. Az elősütés után vegyük le a zsírpapírt és az alufóliát a combokról és kenjük át őket a libazsírral.
  7. Kapcsoljuk magasabb hőfokra (és ha lehet grillfokozatra) a sütőt és süssük benne ropogósra és mosolygós aranybarnára a combokat - ehhez érdemes közben is meg-megkenni a libacombokat zsírral.

káposztás tészta

  1. A csuszatésztát (vagy kockatésztát) bő, erősen sós vízben fogkeményre főzzük, majd leszűrjük és összeforgatjuk kevés olajjal, hogy ne ragadjanak össze.
  2. A káposztát késsel/reszelővel/aprítóval felaprítjuk, majd lesózzuk és állni hagyjuk.
  3. A cukrot egy nagy serpenyőben karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a kinyomkodott káposztát és alaposan lepirítjuk.
  4. Ízlés szerint borsozzuk, majd ha már jónak tűnik a káposzta, hozzáadjuk a főtt tésztát, és alaposan összeforgatjuk.
  5. A ropogós libacombokat a káposztás tésztával tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Főzés módja: római tál és cserépedény receptek
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Pikács Árpi ezúttal Márton-nap alkalmából készített tökéletesre pirult libacombot, amihez karamellizált káposztás tészta dukál köretként. Ha követitek Árpi tippjeit, a ti libátok is hasonlóan ropogós és omlós lesz!

További receptek

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Házi libatöpörtyű

Aki szereti a töpörtyűt, az tudja, hogy frissen és ropogósan a legjobb. Ha magunknak megsütjük otthon, akkor tutira nagyon fog ropogni a fogunk alatt. Nem mellesleg, el tudunk rakni egy nagy ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek