Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Márton-napi libasült

Márton-napi libasült
Márton-napi libasült
150 perc / előkészület: 15 perc sütés: 135 perc
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Közeleg a Márton nap, így libát sütöttem a hétvégén. A pecsenyét hagyományos, a hozzá illő karamellás párolt lilakáposztát pedig egy újabb recept alapján készítettem el. Nagyon finom lett!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Bekapcsoljuk a sütőt 170 fokra.
  2. A fűszereket jól elkeverjük az olajban.
  3. A megtisztított és szárazra törölt combokat középen elvágjuk, óvatosan beirdaljuk.
  4. Ezután a sós-borsos olajjal jól bemasszírozzuk a húst, és a picit megolajozott tepsibe rakjuk.
  5. Köréjük rendezzük a megpucolt fokhagymagerezdeket, a negyedekre vágott hagymát és meglocsoljuk borral.
  6. Alufóliával lefedjük és kb. 2 órára betesszük a sütőbe. Végül az omlós comboknak a pirításhoz kb. 15 perc szükséges 200 fokon, alufólia nélkül.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 300
össznézettség: 143 578
elküldve: 42
receptkönyvben: 955
elkészítve: 48/69
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szezon: ősz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: Márton-nap

egyéb elnevezések

Sült libacomb, Márton-napi pecsenye, Márton-napi libapecsenye, Fokhagymás sült libacomb, Fokhagymás libapecsenye

Hozzászólások (24)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pulguinha
pulguinha Sat, 2013-12-21 10:14

Sziasztok, nagyon tetszik a recept, de a család kacsat szeretne . Azzal is elveszíthető? Ha igen, kell vmin változtatni? Fűszer, sütési idő bármi...

fácánpipi
fácánpipi Sun, 2013-11-10 15:40

Én már korábban is ez a recept alapján készítettem el a libacombot. Valami mennyei lett. Holnap ismét sütni fogok, a hozzávalók már megvannak és persze, hogy maradok ennél a jól bevállt receptnél. Köszönöm

adri_ati@freemail.hu
Adrinyunyu / adri_ati@freemail.hu Sun, 2013-11-10 12:22

Életem első libacomb sütése lesz, kisfiam névnapja alkalmából, és persze a babona miatt is!!.....:) Mert ahogy a "fáma szól": szegény marad, aki nem eszik Márton napkor libát......:O Lila párolt káposztát, és szerecsendióval megbolondított krumlipürét szánok hozzá......:) Szoríts nekem!!......:)

mignon
Mignon / mignon Sun, 2013-11-10 14:41

Kedves Adri!
Szorítok nagyon, biztos minden rendben lesz, nagyrészt a sütő dolgozik helyettünk! A végén a pirításra figyelj, ellenőrizd rendszeresen, nehogy nagyon megkapja!
Remélem ízleni fog, kellemes névnapozást nektek! :)
Üdvözöllek:
Mignon

Laurencia
Laurencia Sun, 2011-11-27 20:49

Soha többet nem eszem étteremben libát, ha egyszer én is ilyen fantasztikus ételt tudok készíteni! Köszi a receptet!

mignon
Mignon / mignon Sun, 2011-11-27 23:07

Nagyon tetszik Laurencia a visszajelzésed, igazán örülök a sikerednek!! :)
Üdvözöllek:
Mignon

sea970
sea970 Mon, 2011-11-14 16:46

Nálunk a piacon bezárt a hentes, az áruházban pedig szombat délelőtt már csak egész liba volt, de azt nem mertem megvenni. Talán majd jövőre. :-)

Georgine
Georgine Sun, 2011-11-13 17:21

Kedves Mingon!
Én ma csináltam meg a libasültem, isteni finom lett. Annyivel egészítem ki, hogy én nem csak mellé tettem fokhagymát, hanem kicsit meg is tűzdeltem vele, és kakukkfüvet is szórtam rá. Mellétettem a tepsibe az előre megfőzött, felkockázott és aprított hagymával összekevert krumplit, és amikor a fóliát levettem együtt pirítottam. Így az is átvette a finom szaft ízét, almás, lila hagymás párolt vörökáposztával fenséges ebéd volt, mindenki megnyalta mind a 10 ujját. Köszönöm neked!

mignon
Mignon / mignon Sun, 2011-11-13 20:45

Kedves Georgine!
Ugye milyen isteni!! Örülök, hogy nálatok is ekkora sikert aratott!
Épp ma készítettem én is, kisfiam névnapjára, az egész család imádta nálunk is! :)
A plusz ötleteid nagyon jók, köszönjük szépen! :)
További jó sütés-főzést, üdvözöllek:
Mignon

mignon
Mignon / mignon Tue, 2011-03-29 09:05

Kedves nopara!
Ennek igazán örülök, fejedelmi lakoma lehetett az ínyenc salátáddal! :)
Köszi a visszajelzést, további jó sütés-főzést neked!
Üdv:
Mignon

nopara
nopara / nopara Mon, 2011-03-28 16:03

Kedves Mignon!
Életem első libasütését ejtettem meg a hétvégén, és isteni finom lett neked köszönhetően!
nem volt kedvem a káposztához, így mézes, balzsamecetes salátával tálaltam, az is illlik hozzá.

Köszönet a receptért,
nopara

istván61
istván61 Sun, 2011-02-06 10:31

Nagyon jó recept, bár nem a gluténmentes diétánál lenne a helye, mint sok más receptnek sem.
A többség alapból nem erre az oldalra való. Gluténmentesek hacsak liszttel és egyebekkel nem tesszük a diétára szorulók részére fogyaszthatatlanná.

mignon
Mignon / mignon Mon, 2010-11-22 14:10

Kedves Maria!
Hétvégén én is ezt sütöttem, egyetértek: manna! :)))
Üdv:
Mignon

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-11-15 21:15

Vasárnap megcsináltam, és a következőkkel egészíteném ki:
A négy db komplett libacombot befűszereztem (ok, én megspékeltem rozmaringgal is), és az egészet beletettem sütőzacskóba, bekötöttem, megszúrtam fogpiszkálóval, és 170 fokra bedobtam a sütőbe. Igen, kellett a bő két óra neki... Így lett nagyon omlós, és nekem nem égett oda. Sőt, a kisült fűszeres libazsírt megmentettük :-D

mignon
Mignon / mignon Mon, 2010-11-15 14:19

Sabipapa!
Ezt nagyon sajnálom... :( Eddig nem tűnt soknak sem a hőfok, sem az idő, de persze sok múlik az alapanyagon és a sütőn is! Szóval nem szabad megspórolni az ellenőrizgetést a sütés vége felé!!
Mammy!
Neked hogy sikerült? Várom a te tapasztalataidat is!
Üdv:
Mignon

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-11-14 15:27

Sajnos nem ellenőriztem eleget a sütés végén, mert macerás a fóliát mindig levenni és visszarakni
(ja és elmentem a szomszéd utcába egy mosógépet megjavítani). Oda is égett, tisztességesen az alja. Vagy a 170 C° a sok vagy a120 perc. A végére ajánlott pirítást így egy kicsit röhejesnek találtam és kihagytam... Figyeljetek oda és csökkentsétek valamelyik paramétert. Szerintem a 170 C° helyett a 140 C° is elegendő. ...Sabipapa

Mammy
Mammy Thu, 2010-11-11 15:45

Most feküdtek be a drágák a szoláriumba... Nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz! :D
Csak azon izgulok, hogy nekünk 6 comb kellett, mert sokan vagyunk, és ezért csak a gáztepsibe fért bele. Így pedig félek, hogy a combiból kiolvadó zsír el fog-e férni még benne...
Megyek káposztát gyalulni, amíg a masszázs után sütkéreznek a drágák! :-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-11-10 18:44

Köszi a liba receptet, mag fogom probálni.Üdv. Bécsbö.. Marika Delpos-Kisfaludy

mislenbaba
mislenbaba / mislenbaba Sat, 2010-11-06 20:36

Heló. Itt figyel a hűtőmben egy egész liba és egy csomó libaaprólék. A libát így fogom megsütni. A libaaprólékból pedig anyukám fog holnap LUDASKÁSÁT főzni. :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2009-12-04 09:11

Fantasztikus ez a libasült. Mindenkinek ajánlom süsse meg. Ünnepi ebédnek is kitűnő.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-11-12 10:45

Nagyon jól néz ki.Kifogom probálni.

mignon
Mignon / mignon Wed, 2009-11-11 22:44

Kedves Vadalma!
Én pedig a visszajelzést köszönöm neked! Mindig öröm olvasni, ha másnak is sikerülnek és ízlenek a mi kedvenceink!
További jó sütés-főzést!
Üdv:
mignon

vadalma
vadalma Wed, 2009-11-11 20:13

Kedves Mignon!
Megsütöttem, isteni lett! Köszönöm a receptet! És várom a további finomságaidat.
Vadalma

319
libahús 50 dkg
4 kk
bors 1 kk
napraforgó olaj 3 ek
fokhagyma 9 gerezd
vöröshagyma 2 közepes fej
fehérbor 1 dl
napraforgó olaj 1 ek