Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Római köményes karalábékrémleves

Római köményes karalábékrémleves
Római köményes karalábékrémleves
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a krémleveseket, és éppen őrizgettem a hűtőben 2 karalábét. Nem voltak harsogóan frissek, így lett belőlük krémleves. Római köményt is őrizgettem egy ideje a konyhapolcon, és valahogy úgy éreztem, ők ketten a karalábéval passzolnának egymáshoz, így hát összeházasítottam őket. Azóta is boldogan élnének, ha be nem kanalaztuk volna őket mind egy cseppig, még azon melegében. Ennyi a történet. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajon üvegesre pároljuk a feldarabolt hagymát.
  2. Hozzátesszük a kockákra vágott karalábékat és a petrezselyemgyökeret. Felengedjük 1 l vízzel. Megszórjuk  a fűszerekkel, és a zöldségeket puhára főzzük.
  3. Alaposan összeturmixoljuk, és ha nem volt a karalábé túl zsenge, átszűrjük, hogy ne maradjanak benne a levesben erősebb rostok. Visszatesszük a tűzre.
  4. A tejet, a tejfölt és a keményítőt csomómentesre keverjük, és behabarjuk vele a levest. A habarással már csak 1-2 percig főzzük.
  5. Pirított kenyérrel vagy zsemlekockákkal tálaljuk.
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 930
elküldve: 1
receptkönyvben: 85
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

karalábékrémleves római köménnyel, zöldséges karalábékrémleves, fűszeres karalábékrémleves

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bató Edit
Bató Edit Wed, 2012-12-26 22:46

Kedves Éva, már megint finomat alkottál, nagyon kreatív vagy!
Boldog karácsonyt és sikeres, békés új évet kívánok (sok-sok jó recepttel) :)
Puszi, Edit

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2012-12-27 00:37

Kedves Edit!
Köszi a jókívánságokat! :) Én a karácsonyi üdvözletről már lemaradtam, de ha két ünnep közt van időd, akkor jó nyugalmas, derűs napokat kívánok, az új évre sikereket, egészséget, szerencsét, boldogságot és még minden jót, amit csak szeretnél!
Szeretettel: Éva

Torma
Torma / Torma Wed, 2012-12-19 21:57

Kedves Fahéj, ez egy jo kis kreatív leves recept, mentettem, köszi! Kellemes Karácsonyi ünnepeket es BUEK! Üdv, Torma :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2012-12-20 00:27

Köszi! Én is áldott ünnepet és boldog új évet kívánok!
Üdvözlettel: Fahéj

Levendula
Levendula / Levendula Thu, 2012-12-06 14:04

Kedves Fahéj,
én imádom a karalábét minden formában, és római köményem is van itthon. De sosem gondoltam volna, hogy "ezek" ketten összepasszolnak. Ki fogom próbálni (még ha egyedül is maradok vele itthon, mert a férjem még a házból is kimegy, ha karalábét, vagy karfiolt csinálok, annyira utálja a szagukat. Megenni sem hajlandó éppen ezért egyiket sem ...)!
Köszi!
:-)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2012-12-06 20:12

Kedves Levendula!
Én se gondoltam volna, hogy beleteszem a római köményt. :) Viszont próbálom minél többször kiküszöbölni a leveskockát a krémlevesekből. Most is így volt, viszont akkor több fűszerre van szükség, hogy elég íze legyen. Úgy csinálom, hogy szimatolom a fővő levest, és közben beleszimatolok a fűszerekbe is, hogy na ez illik, ez meg nem illik. Tulajdonképpen illat alapján döntöm el elsődlegesen, hogy jó lesz-e. Ez jó lett, szerencsére. :))
Üdv: Fahéj

160
karalábé 2 db
fehérrépa 1 kis db
vöröshagyma 1 kis fej
vaj 2.5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 1 csipet
rozmaring 1 csipet
curry por 1 csipet
római kömény 1 kávéskanál
tejföl 1 dl
tej 1.5 dl
étkezési keményítő 0.5 evőkanál
víz 1 l