Nosalty Logó

Mascarponés sültpaprika-leves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Katharosz
Ezen a képen: Mascarponés sültpaprika-leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 223 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 892 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 43 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    910.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    809 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    2269 micro
  • β-crypt
    603 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 223 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    67 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3642.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    3235 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    724.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    872 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    665 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    300 micro
  • β-karotin
    9078 micro
  • β-crypt
    2414 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    840 micro
Összesen 892 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    10 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    448 micro
  • β-crypt
    119 micro
  • Likopin
    254 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 43 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott paprikákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd kb. 200 fokon megsütjük őket, amíg összeesnek. A sütőből kivéve, alufóliával betakarjuk, és hagyjuk langyosra hűlni, majd lehúzzuk a héját, eltávolítjuk a magházát, és darabokra vágjuk.
  2. Egy fazékban a felhevített olajon egy csipet sóval megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát és a felszeletelt fokhagymát. Ezután hozzáadjuk a hámozott és darabolt paradicsomot, majd egy rövid ideig együtt pároljuk, felöntjük az alaplével, és kb. 15 percig lassan főzzük, közben fűszerezzük sóval, borssal és chilivel.
  3. A tűzről levéve belerakjuk a darabolt sült paprikát, a bazsalikomot, és egy botmixer segítségével simára dolgozzuk, végül hozzáadjuk a mascarponét, és azzal is simára mixeljük.
  4. Ezután a tűzre téve egy pár percig átmelegítjük, ha szükséges, kevés alaplével hígíthatjuk, majd beállítjuk az ízeket, cukrozzuk, majd tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sűtés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 3233
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 23.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Katharosz 486 recept

Ismét egy finom, pikáns ízű leves, érdemes kipróbálni, nálunk felkerült a családi étlapra! Forrás: net

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!