Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rizstorta epres öntettel

Rizstorta epres öntettel
Rizstorta epres öntettel
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Életemben először sütöttem Zila tortaformában, és bátran merem ajánlani kezdőknek is, mert nagyon egyszerű a sütemény elkészítése, a látvány gyönyörű, és az íze pedig fenséges!! Jó étvágyat hozzá!

hozzávalók / 8 adag

A tortához

Az epres töltelékhez és a díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst a tejjel és a cukorral megfőzzük, hozzáadjuk a margarint és a citrom reszelt héját. Lehűtjük. A felvert tejszínt a kihűlt rizshez adjuk, a zselatint meglangyosítjuk 1,5 dl vízben, és ezt is hozzáadjuk.
  2. A szilikon tortaformába helyezzük bele a fém tortakarikát, és fújjuk ki formaleválasztóval, vagy kenjük ki vékonyan olvasztott vajjal, és helyezzük egy tálcára. 
  3. A tortaformába rakjuk a piskótalapot, erre ráöntjük a rizses masszát, 1 órán át mélyhűtőben dermesztjük, közben elkészítjük a gyümölcs szószt.
  4. Az eperszószhoz az eperből kiválogatunk 6 egyforma szemet, majd azt félretesszük. Mossuk meg, turmixoljuk le, és folyamatos kevergetés mellett forraljuk fel a maradék epret.
  5. Ezután adjuk hozzá a cukorban elkevert befőzőcukrot, és forraljuk fel újra. Ezután beletehetünk ízfokozóként egy kis eperdzsemet is. Tegyük félre hűlni.
  6. Mikor az öntet kicsit kihűlt, elkészítjük a betöltést a tortaformába. (En fecskendovel toltottem bele az eperszoszt)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 823
elküldve: 2
receptkönyvben: 147
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Incilla

Mióta szakács: 2012.03.25.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Tejszínes rizstorta eper szósszal, epres rizstorta, tejberizs torta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Incilla
Incilla / Incilla Mon, 2012-04-02 15:15

Sumekata, ne haragudj de csak most jutottam gep kozelbe, de ugy latom h kaptal valaszt a kerdesedre. Koszonom szepen Shepard! ;-)) Valoban zila tortaformat hasznaltam es ajanlom mindenkinek mert csuda klassz dolgokat lehet vele alkotni!!

Shephard
Shephard Tue, 2012-04-03 00:08

Szia, bocsi csak épp erre jártam, és gondoltam válaszolok, hamár tudom a kérdésre a megoldást :) Nekem is van ilyen formám, igaz még nem csináltam vele semmit, de hamarosan majdcsak sorra kerül, ha jönnek a friss finom gyümik :)

sumekata
sumekata Mon, 2012-04-02 11:16

Szia!
Az öntet elkészítés utáni részt nem tudtam értelmezni. Le tudnád írni részletesebben? :) Köszi

731
rizs 20 dkg
tej 8 dl
margarin 0.5 ek
citromhéj 1 citromból nyert
zselatin 20 g
habtejszín 5 dl
cukor 15 dkg
gyümölcskocsonya por 1 tasak
eper 20 dkg
piskótalap 35 dkg
eper 500 g
cukor 140 g
befőzőcukor 8 g
eperdzsem 1 ek
csokoládé 5 dkg