Befőzőcukor

Befőzőcukor

Leírás

A befőzőcukor segítségével gyorsabban készíthetünk lekvárt, dzsemet vagy zselét. Befőzőcukorral rövidebb ideig tart a lekvár főzése, ezért jobban megmaradnak a gyümölcs ízei és rostjai. A befőzőcukor tartalmaz zselírozó anyagot és cukrot, elősegíti a gyümölcspektin kiválását, amely a lekvár megszilárdulását eredményezi.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Sötét, száraz, hűvös helyen.

100g Befőzőcukor

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

99.98 g

víztartalom

0.02 g

Hány kalória

gramm

befőzőcukor?

Top ásványi anyagok

Kalcium

1 mg

Nátrium

1 mg

Vas

0.05 mg

Cink

0.01 mg

Top vitaminok

Riboflavin - B2 vitamin

0.019 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

Kalcium

1 mg

Vas

0.05 mg

Nátrium

1 mg

Cink

0.01 mg

Réz

0.007 mg

Mangán

0.004 mg

Szelén

0.6 µg

szénhidrát

cukor

99.8 g

víz

0.02 g

vitaminok

Riboflavin - B2 vitamin

0.019 mg

Címlapról ajánljuk

Így festett egy szüret régen – Képeken a munka és...

Manapság már viszonylag ritka, hogy egy családi/baráti társaság, esetleg egy egész falu felhágjon a szőlőhegyre őszidő derekán, hogy az ott roskadozó fürtöket puttonyba szedje, azokból bort készítsen és az egész folyamatot lakomával, játékokkal és általános mulatsággal kísérje. A szüret nem is olyan rég szerves részét képezte az ősznek, a hozzá fűződő szokások pedig sokat mesélhetnek egy olyan korról és világról, amit (nagyrészt) már magunk mögött hagytunk.

Lakos Benedek

További cikkek