r
Nosalty Logó

Pudingos tejberizstorta

docika11
Pudingos tejberizstorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tejberizs elkészítése:

Pudingok elkészítése:

Torta összeállítása:

Díszítés:

647
Kalória
14.3g
Fehérje
98.2g
Szénhidrát
17.9g
Zsír
108.8g
Víz
33.3g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
43.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tejberizs elkészítése:

Pudingok elkészítése:

Torta összeállítása:

Díszítés:

Összesen 647 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tejberizs elkészítése:

Pudingok elkészítése:

Torta összeállítása:

Díszítés:

Összesen 3873 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tejberizs elkészítése:

Pudingok elkészítése:

Torta összeállítása:

Díszítés:

Összesen 117 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    696.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    414 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    98.2 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    108.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 647 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.6 g

Zsír

  • Összesen
    107.7 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4176.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    2484 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    464 mg
  • Nátrium
    1046 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    589 g
  • Cukor
    259 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    652.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    557 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    726 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    544 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 3873 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    19.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 117 kcal

Elkészítés

Tejberizs elkészítése:

  1. A rizst feltesszük a vízben főni, és csak akkor amikor a vizet magába szívta, hozzáadjuk a tejet.
  2. Hozzáadjuk a vajat és a vaníliás cukrot, majd ha már felforrt, pár perc forralás után félrehúzzuk, lefedjük, és hagyjuk a saját gőzében megpuhulni. Közben villával megkevergetjük.
  3. Ha a szemek teljesen megduzzadtak, ekkor hozzáadjuk a cukrot, elkeverjük benne, majd hagyjuk kihűlni.

Pudingok elkészítése:

  1. A két pudingport, ízlés szerint hozzáadagolva a cukrot, elkészítjük a a csomag hátulján olvasható módon. Hagyjuk kihűlni a pudingokat. Én főzős pudingot használtam.

Torta összeállítása:

  1. Fogunk egy kapcsos tortaformát (az enyém 24 cm-es volt), és az aljára helyezzük a már kihűlt tejberizs felét.
  2. Első réteg a puncspuding. A pudingba rakunk eperdarabkákat is.
  3. Majd jöhet rá a maradék tejberizs, szépen elegyengetve a pudingon.
  4. Következő réteg, a felső réteg a vaníliás puding, amibe ananászdarabokat is helyezünk.

Díszítés:

  1. A tortazselét a hátulján olvasható módon elkészítjük, és a torta tetejére csurgatjuk.
  2. Mikor megszilárdult a zselé, ízlés szerint díszíthetjük.
  3. Én tejszínhabbal és félbevágott eperdarabokkal díszítettem.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 20 p

Öcsém 17. szülinapja előtt megkérdeztem, milyen tortát szeretne enni. Mivel imádja a tejberizst és a pudingokat, így a válasza "pudingos-tejberizses torta legyen". Így született meg egy kis ananásszal és eperrel megspékelve. :)

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...