r
Nosalty Logó

Rizses-almás süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Alkonyat
Rizses-almás süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

Az almás réteghez

A rizses krémhez

A tetejére

Összesen 510 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

Az almás réteghez

A rizses krémhez

A tetejére

Összesen 5090 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

Az almás réteghez

A rizses krémhez

A tetejére

Összesen 168 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.9 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 510 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.4 g

Zsír

  • Összesen
    211.4 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3563.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1114 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    312 mg
  • Foszfor
    1239 mg
  • Nátrium
    727 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    719.3 g
  • Cukor
    418 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1443 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1661 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    251 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    521 micro
  • Kolin:
    691 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1607 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    561 micro
  • β-crypt
    119 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1295 micro
Összesen 5090 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 168 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az almás réteghez

A rizses krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a kétféle cukrot és a tojásokat habosra keverjük 5 percen át, míg jó krémes nem lesz. Majd hozzáadjuk a lisztet.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 200 C°-on előmelegített sütőbe 15 perc alatt megsütjük.
  3. Az almás réteghez az almákat meghámozzuk és lereszeljük. A fahéjjal, vanília aromával és ízlés szerinti cukorral megpároljuk.
  4. Kevés hideg vízben elkeverjük a keményítőt és hozzáadjuk az almához, sűrű tölteléket főzünk belőle.
  5. A rizses krémhez a rizst 2 dl forrásban lévő vízbe öntjük, kis lángon addig főzzük, míg a víz el nem párolog.
  6. Közben a tejet felforraljuk és hozzáadjuk a rizshez. Csipetnyit sózzuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot meg a vajat. Amint újra forr, kis lángra állítjuk, lefedve kb 10 percig pároljuk, néha megkeverjük. A tűzről lehúzva ízlés szerint cukorral ízesítjük. Fedő alá duplán hajtogatott konyharuhát teszünk, és hagyjuk a rizst így kihűlni, ezalatt a gőzben teljesen megpuhul.
  7. A zselatint 1 dl tejszínben kevergetve addig melegítjük, míg fel nem olvad. Kicsit hűlni hagyjuk.
  8. A többi tejszínt pici cukorral kemény habbá verjük.
  9. Először a rizst, majd az olvasztott zselatint keverjük bele a felvert habba. Rövid időre hűtőbe rakjuk, hogy picit szilárduljon.
  10. A tésztát megkenjük nagyon vékonyan lekvárral, majd ráhalmozzuk az almás tölteléket és végül elsimítjuk rajta a rizses krémet.
  11. Tetejére csokit reszelünk. 3-4 órára hűtőbe rakjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6988
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Rizses-almás süti
Alkonyat 83 recept

Nem egy szokványos krémes sütire vágytunk. :-)

Hozzászólások (1)

VnéEdit

Nagyszer? sütemény! Köszönöm szépen. Üdv:Edit.

Alkonyat

Nagyon szívesen! :-) Üdv: Alkonyat

Hozzávalók

A tésztához

Az almás réteghez

A rizses krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek