r
Nosalty Logó

Gluténmentes almás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gluténmentes almás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 196 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2335 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 156 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 196 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.6 g

Zsír

  • Összesen
    97.4 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    399 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3311.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    931 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    1422 mg
  • Nátrium
    591 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    360.2 g
  • Cukor
    140 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    882.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    797 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    461 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    757 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    408 micro
  • β-crypt
    108 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    519 micro
Összesen 2335 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 156 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kukoricalisztbe belekeverjük a sót, a sütőport, és elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáütjük a tojást, beletesszük a mézet, majd annyi joghurtot adunk hozzá, hogy összeálljon a tészta.
  2. Kettéosztjuk, és az egyik felét folpack.on kinyújtjuk. A kinyújtott tésztára ráfordítjuk a piteformát, és gyors mozdulattal visszafordítjuk. Így a tészta nem szakad el, a piteformában landol, és a folpack-ot le tudjuk venni róla. Eligazítjuk a formában a tésztát úgy, hogy pereme is legyen.
  3. Az almát lereszlve, kinyomkodva elegyengetjük rajta, és meghintjük fahéjjal.
  4. A másik tésztadarabot is kinyújtjuk, szintén folpack segítségével ráfordítjuk az almatöltelékre. Összedolgozzuk a széleket, és lekenjük tojással. Az esetleg leeső tésztából kis díszítő elemeket készíthetünk, rátesszük, és megsütjük.
  5. 12 szeletre vágjuk. Kihűlve könnyebben kiszedhető a formából, sőt akár hűtőszekrénybe is tehetjük kihűlés után, úgy még könnyebb bánni vele.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 13156
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 08.

Ajánló

Uzsonnára, tízóraira vagy akár reggelire is ajánlom egy pohár tea mellé.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Elkezdtem kikísérletezni saját receptjeimet gluténmentes, diabetikus és tejcukormentes diétákra. Ez az első, ami megszületett a gluténmentes diétára. A kukoricaliszttel nem könnyű bánni, morzsálódik, szakad a belőle készült tészta. Ezért kell a folpack-os módszer. Kifogtam rajta, 10 ember kóstolta, azt mondták, finom volt, annak ellenére, hogy ők nem szoktak hozzá a kukoricaliszthez (egyikük sem gluténérzékeny). Persze a kukoricalisztnek megvan a maga íze, de nyilván, aki csak ilyet fogyaszthat, az jól ismeri. Annak is tudom ajánlani, aki egyébként nem szenved ettől a betegségtől, mert cukrot nem tartalmaz, egészséges, és a sütőport leszámítva természetes alapanyagokból készül.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek