r
Nosalty Logó

Piskótában sült eperrel töltött alma

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Miss Lemon
Piskótában sült eperrel töltött alma
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 574 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1721 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 183 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.9 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 574 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    59.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    375 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    772.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    281.7 g
  • Cukor
    177 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    505.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    318 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    638 micro
Összesen 1721 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    82.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 183 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almákat megpucoljuk, a megfelelő célszerszámmal kiszedjük a a csutkáját (én egy hegyes végű fém teaszűrőt használtam).
  2. Egy kis tepsit vagy több kisebbet (nálam szufléformák) kivajazunk, és beleállítjuk az almákat. Az almák belsejébe töltjük az eperlekvárt.
  3. A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, a vizet és a sütőporral elkevert lisztet.
  4. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd több részletben, óvatosan a lisztes masszába forgatjuk.
  5. Az almákra öntjük a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1982
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Miss Lemon 84 recept

A recept a Zenei ki mit főz? című könyvből való, ott Tálban főtt alma néven szerepel. Ha nem befőttel vagy lekvárral készítjük, akkor cukrozzuk meg kicsit a friss vagy fagyasztott gyümölcsöket.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek