Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ribizlis-fehércsokis vargabéles

Ribizlis-fehércsokis vargabéles
Ribizlis-fehércsokis vargabéles
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy tv-s főzőműsorban láttam ezt a variációt. A hagyományos vargabéles is nagyon finom, de ez.....


hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 180 fokosra előmelegítjük.
  2. A cérnametéltet enyhén sós vízben megfőzzük és meghűtjük.
  3. A túrót szitán áttörjük.
  4. A csokoládét durvára reszeljük.
  5. A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
  6. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a túrót, a vaníliás cukrot,  a mazsolát, a reszelt csokoládét és a reszelt citromhéjat.
  7. Belekeverjük a cérnametéltet.
  8. Óvatosan beledolgozzuk a tojások felvert fehérjét.
  9. Egy magasabb tepsit vajjal kikenünk, belefektetjük a réteslap felét. Erre öntjük rá a tésztát. Tetején elolsztjuk a ribizliszemeket. Ezt befedjük a réteslap másik felével.
  10. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  11. Porcukorral meghintve tálaljuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 351
elküldve: 19
receptkönyvben: 273
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: 1

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék rizsből és tésztából
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vargabéles ribizlivel és fehércsokival, ribizlis vargabéles fehércsokival

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kireder
Mézes / kireder Mon, 2011-04-04 14:25

Kedves Kiki,

A múlt hétvégén a receptedből kiindulva vargabélest készítettem, csak ribizli helyett áfonyával. Tudom ajánlani mindenkinek, mert nagyon finom lett ez a variáció is.

Üdv,
Réka

modosa
modosa / modosa Thu, 2010-08-05 15:12

Szia Kiki!
Többször elbűvöltem már ezzel a vendégeimet, mindig osztatlan a siker! Picit változtattam a recepten: én nem eszem mazsolát, ezért málnás keserűcsokival váltottam ki, margarin helyett vajat használtam, a tésztát pedig tejben főztem meg, egy rúd vanília kikapart magjával. Így is nagyon finom. Köszi a receptet! Anikó

600
tehéntúró 50 dkg
cérnametélt 12 dkg
tojás 6 db
cukor 10 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
fehér csokoládé 10 dkg
mazsola 10 dkg
piros ribizli 20 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
réteslap 1 csomag
margarin 2 ek