Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás szélesmetélt csőben sütve

Mandulás szélesmetélt csőben sütve
Mandulás szélesmetélt csőben sütve
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gondoltam, bővítem a háztartásomban előforduló főtt tészta receptek sorát ezzel a jónak tűnő mandulás metélttel, aminek a leírását egy régi receptfüzetben találtam. Egy kicsit modernizáltam, zsír helyett vajat használtam, és a tésztát nem én gyúrtam, hanem házias 8 tojásos szélesmetéltet vásároltam.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát  kb 4 liter forrásban lévő, enyhén sós vízben  - amibe 2 ek olajat is teszünk - kifőzzük, majd leszűrjük. Ügyeljünk arra, hogy ne főzzük túl puhára. Esetemben a tészta zacskóján 6-8 perc főzési idő volt feltüntetve, de 5 perc főzési idő elégnek bizonyult.
  2. A mandula felét ledaráljuk, a másik felét durvára törjük vagy vagdaljuk. A mandula belső vékony, barna héját nem kell eltávolítani.
  3. A tojások sárgáját 12 dkg puha vajjal, a porcukorral és a kikapart vaníliabéllel habosra keverjük. Hozzáadjuk a mazsolát, a darált és a darabosra tört mandulát. /A darabos mandulából egy evőkanálnyit félreteszünk, amit majd a tészta tetejére szórunk./
  4. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, amit lazán elvegyítünk az előzőleg kikevert masszával.
  5. Ráöntjük a már időközben kihűlt tésztára, és jól összekeverjük.
  6. A maradék 2 dkg vajjal kikenünk egy jénai vagy egyéb sütőedényt. Beszórjuk zsemlemorzsával, és beleterítjük a tésztát. A tetejét megszórjuk egy evőkanálnyi tört mandulával.
  7. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt enyhe pirulásig sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28x22x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 916
elküldve: 5
receptkönyvben: 202
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
175 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mandulás-mazsolás tésztarakottas, tepsiben sült mazsolás metélt, rakott tészta édesen

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Sun, 2015-08-16 21:00

Kedves Muci,

köszönettel eltettem a receptet, nagyon tetszik.
Üdvözöllek, Marti

atarkoi
atarkoi Mon, 2013-05-06 09:00

maradek szelesmetelthez kerestem receptet, s lam mit talaltam:)) jo otlet, ma kiprobaljuk, h a csalad is igy gondolja e? koszonom!

1057
hosszúmetélt 40 dkg
vaj 12 dkg
mazsola 6 dkg
mandula 12 dkg
porcukor 12 dkg
tojás 3 db
vanília 1 db
napraforgó olaj 2 ek
2 tk
víz 4 l
vaj 2 dkg
zsemlemorzsa 1 ek