Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós - szőlős rakott tészta

Diós - szőlős rakott tészta
Diós - szőlős rakott tészta
80 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Nők Lapjában találtam ezt a Lajos Mari receptet, megtetszett, és el is készítettem. Igaz, én úgy csináltam, hogy felét mákkal, felét dióval. Nagyon érdekes ízt ad a hab a tetején, hogy baracklekvár van belekeverve.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Én ha rakott tésztát készítek, akár édes, vagy sós változatban általában megnézem, hogy milyen tésztáim vannak darabban, és azokat használom fel, mert ebben nem látszik, hogy éppen szarvacska, fodros kocka vagy metélt tészta van benne. Sok bontott csomag szokott maradni a spájzban, amik már egy köretre nem elegendőek, így ilyenkor ezeket használom fel. Bármilyen idénygyümölccsel elkészíthető.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szőlőt megmossuk, leszemezzük és kimagozzuk. (Ha teszünk bele mazsolát, akkor azt meleg vízbe áztatjuk.)
  2. Sós vízben kifőzzük a tésztát, majd leszűrjük, hagyjuk lecsöpögni és olvasztott vajjal összekeverjük, hogy ne tapadjon össze.
  3. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval majd apránként hozzáadott porcukorral (5 dkg) kemény habbá verjük. A tojássárgákat habosra keverjük 5 dkg porcukorral, vaníliás cukorral, citrom héjjal és a tejföllel. A tésztát összekeverjük a tojássárgás masszával, majd óvatosan belekeverjük a tojáshabot is. Kivajazott, zsemlemorzsával megszórt sütőedénybe simítjuk a tészta egyharmadát, majd megszórjuk a cukros dióval, aztán megint tészta következik, majd a szőlő, és végül megint tészta. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 40-45 percig enyhe pirulásig sütjük.
  4. A 4 tojásfehérjét pici sóval keményhabbá verjük, apránként hozzáadjuk az 5 dkg porcukrot is, majd ha kész, lazán belekeverjük a sárgabarack lekvárt, és a megsült tészta tetejére simítjuk a habot, kanálháttal kissé meg is cifrázhatjuk, és további 12-15 percig visszatesszük a sütőbe.
  5. Tálalás előtt 10-15 percig pihentetjük, majd szeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 25x35 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 519
elküldve: 2
receptkönyvben: 112
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

a-édrienn

Mióta szakács: 2010.01.04.
87 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék rizsből és tésztából
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

dióval és szőlővel rakott tészta, édes rakott tészta tojáshabbal

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

P.Klára
P.Klára Mon, 2014-09-08 14:29

Kedves Édrienn.
Ezt én holnap meg szeretném csinálni. De ha jól értelmezem, 9 db tojás kell hozzá? 5 db megy a tésztába, s négy fehérje a tetejére habnak? /A 4 sárgája meg vár a hűtőben, míg sorra kerül valamibe?/
Mit gondolsz, lehet ezt karcsúsítani? Mondjuk 2 egész+2 sárgája a tésztába - 2 fehérjéből hab a tetejére?
35 Ft egy tojás, egy laza keddi ebédre sajnálok ennyit költeni.
Majd megírom, működött-e ilyen visszafogott hozzáállással is, bár az eredeti recept szerint lehet az igazi:) Üdv.:Klári

helena26
helena26 / helena26 Sun, 2012-10-28 21:47

Tetszik nagyon a recept ,istenien néz ki,a finomságról nem is beszélve!!Elmentettem és hamarosan elkészítem

999
szőlő 50 dkg
dió 20 dkg
porcukor 20 dkg
tészta 50 dkg
margarin 4 dkg
tojás 5 db
tojásfehérje 4 db
2 csipet
vaníliás cukor 4 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
tejföl 2 dl
sárgabaracklekvár 4 ek
mazsola 1 marék
vaj 1 ek
zsemlemorzsa 2 ek