r
Nosalty Logó

Diós - szőlős rakott tészta

a-édrienn
Diós - szőlős rakott tészta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1001
Kalória
26g
Fehérje
138g
Szénhidrát
40.9g
Zsír
159.6g
Víz
174.7g
Koleszterin
6.2g
Élelmi rost
66g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1001 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 6005 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 267 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    40.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    893.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    411 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    138 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    159.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    280 micro
Összesen 1001 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.8 g

Zsír

  • Összesen
    245.6 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    114 g
  • Koleszterin
    1048 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5358.5 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    448 mg
  • Kálcium
    779 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    703 mg
  • Foszfor
    2464 mg
  • Nátrium
    898 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    828 g
  • Cukor
    396 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    957.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1075 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1556 micro
  • Kolin:
    954 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1030 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    528 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1680 micro
Összesen 6005 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 267 kcal

Elkészítés

  1. A szőlőt megmossuk, leszemezzük és kimagozzuk. (Ha teszünk bele mazsolát, akkor azt meleg vízbe áztatjuk.)
  2. Sós vízben kifőzzük a tésztát, majd leszűrjük, hagyjuk lecsöpögni és olvasztott vajjal összekeverjük, hogy ne tapadjon össze.
  3. Atojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval majd apránként hozzáadott porcukorral (5 dkg) kemény habbá verjük. A tojássárgákat habosra keverjük 5 dkg porcukorral, vaníliás cukorral, citrom héjjal és a tejföllel. A tésztát összekeverjük a tojássárgás masszával, majd óvatosan belekeverjük a tojáshabot is. Kivajazott, zsemlemorzsával megszórt sütőedénybe simítjuk a tészta egyharmadát, majd megszórjuk a cukros dióval, aztán megint tészta következik, majd a szőlő, és végül megint tészta. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 40-45 percig enyhe pirulásig sütjük.
  4. A 4 tojásfehérjét pici sóval keményhabbá verjük, apránként hozzáadjuk az 5 dkg porcukrot is, majd ha kész, lazán belekeverjük a sárgabarack lekvárt, és a megsülttészta tetejére simítjuk a habot, kanálháttal kissé meg is cifrázhatjuk, és további 12-15 percig visszatesszük a sütőbe.
  5. Tálalás előtt 10-15 percig pihentetjük, majd szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25x35

A Nők Lapjában találtam ezt a Lajos Mari receptet, megtetszett, és el is készítettem. Igaz, én úgy csináltam, hogy felét mákkal, felét dióval. Nagyon érdekes ízt ad a hab a tetején, hogy baracklekvár van belekeverve.

További receptek

Házi tagliatelle toszkán raguval

A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...