r
Nosalty Logó

Diós - szőlős rakott tészta

a-édrienn
Diós - szőlős rakott tészta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1001
Kalória
26g
Fehérje
138g
Szénhidrát
40.9g
Zsír
159.6g
Víz
174.7g
Koleszterin
6.2g
Élelmi rost
66g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1001 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 6005 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 267 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    40.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    893.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    411 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    138 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    159.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    280 micro
Összesen 1001 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.8 g

Zsír

  • Összesen
    245.6 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    114 g
  • Koleszterin
    1048 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5358.5 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    448 mg
  • Kálcium
    779 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    703 mg
  • Foszfor
    2464 mg
  • Nátrium
    898 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    828 g
  • Cukor
    396 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    957.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1075 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1556 micro
  • Kolin:
    954 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1030 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    528 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1680 micro
Összesen 6005 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 267 kcal

Elkészítés

  1. A szőlőt megmossuk, leszemezzük és kimagozzuk. (Ha teszünk bele mazsolát, akkor azt meleg vízbe áztatjuk.)
  2. Sós vízben kifőzzük a tésztát, majd leszűrjük, hagyjuk lecsöpögni és olvasztott vajjal összekeverjük, hogy ne tapadjon össze.
  3. Atojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval majd apránként hozzáadott porcukorral (5 dkg) kemény habbá verjük. A tojássárgákat habosra keverjük 5 dkg porcukorral, vaníliás cukorral, citrom héjjal és a tejföllel. A tésztát összekeverjük a tojássárgás masszával, majd óvatosan belekeverjük a tojáshabot is. Kivajazott, zsemlemorzsával megszórt sütőedénybe simítjuk a tészta egyharmadát, majd megszórjuk a cukros dióval, aztán megint tészta következik, majd a szőlő, és végül megint tészta. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 40-45 percig enyhe pirulásig sütjük.
  4. A 4 tojásfehérjét pici sóval keményhabbá verjük, apránként hozzáadjuk az 5 dkg porcukrot is, majd ha kész, lazán belekeverjük a sárgabarack lekvárt, és a megsülttészta tetejére simítjuk a habot, kanálháttal kissé meg is cifrázhatjuk, és további 12-15 percig visszatesszük a sütőbe.
  5. Tálalás előtt 10-15 percig pihentetjük, majd szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25x35

A Nők Lapjában találtam ezt a Lajos Mari receptet, megtetszett, és el is készítettem. Igaz, én úgy csináltam, hogy felét mákkal, felét dióval. Nagyon érdekes ízt ad a hab a tetején, hogy baracklekvár van belekeverve.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek