Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás lasagne

Almás lasagne
Almás lasagne
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem az almás - dolgokat, mindig keresgélek valami új recept után, ezt is az interneten találtam (hála annak, aki feltette). Kicsit féltem tőle, de megérte elkészíteni. Nagyon finom.

hozzávalók / 6 adag

A lasagne-hez

A vaníliás öntethez

A túrós öntethez

A tetejére

ajánlat

Csak ajánlani tudom. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat gyenge tűzön megolvasztjuk, belerakjuk a 2 ek simalisztet, majd felöntjük a hideg tejjel, sűrűre főzzük, hagyjuk, kb. 7-8 percet hűlni, majd hozzákeverjük a joghurtokat és a vaníliás cukrot.
  2. Közben az almát vékony szeletekre vágjuk, a magházát kidobjuk. Ízesítjük kristálycukorral és fahéjjal.
  3. A túrót alaposan kikeverjük a cukorral és a tojássárgával.
  4. A tepsit kenjük ki vajjal, hintsük ki zsemlemorzsával. Tegyünk alulra a vaníliás öntetből, amire ráhelyezzük a lasagnelapokat (nekem 3 db fért ki), halmozzuk rá az alma felét, csepegtessük meg citromlével, öntsük rá a túrós öntet felét. Ezt a folyamatot mégegyszer megismételjük - vaníliaöntet, lasagne, alma, túrós öntet, vaníliás öntet - öntsünk alá egy kevés vizet (1,25-2 dl attól függően, milyen almát használtunk, lédúsat vagy inkább szárazat), majd következik az utolsó sor lasagne, kicsit megnyomkodjuk, hogy a felesleges levegőt kiszorítsuk, majd leöntjük a maradék vanília öntettel. Alufóliával letakarjuk.
  5. Előremelegített sütőben kb. 55-60 percet sütjük, majd a fóliát eltávolítva tovább sütjük, hogy kicsi színt kapjon az édesség. Megszórjuk fahéjas cukorral, és pirított mandulával (el is hagyható), vagy csak porcukorral.
  6. Megvárjuk míg kihűl, majd szeletelve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 752
elküldve: 15
receptkönyvben: 308
elkészítve: 8/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Rumiszivi

Mióta szakács: 2011.08.08.
91 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék rizsből és tésztából
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szlovák
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap

egyéb elnevezések

gyümölcsös lasagne, édes lasagne, almás-vaníliás lasagne fahéjjal

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vargaandika
vargaandika Tue, 2012-11-06 18:50

még annyit, hogy a vaníliás öntetet máshoz is fogom használni, mert annyira selymes és finom volt. :)

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Tue, 2012-11-06 19:36

Kedves Vargaandika!
Örülök, hogy ízlett. :D
Kipróbálom én is csuszatésztával :D, köszi az ötletet. Üdv. Szivi

vargaandika
vargaandika Tue, 2012-11-06 18:48

Szia! Almás recepteket kerestem, mivel sok alma termett az idén. Megtaláltam ezt a receptet, kipróbáltam annyit változtatással, hogy csuszatésztát használtam hozzá. Nagyon finom lett,sőt másnapra igazán össze érett. Kiadós,könnyen elkészíthető és finom :)! Mentettem én is a receptek közé. Köszönöm szépen!

Lanoil
Lanoil Tue, 2012-08-21 15:09

Nos, ez az étel nagyon nagyon finom lett. Először fura volt a lasagne tészta felhasználási módja, de megcsináltam és isteni!
Úgyhogy el is mentettem a receptkönyvembe.
Köszönöm Szilvi!

evavica
evavica Mon, 2012-08-06 18:46

A lasagne lapokat szarazon kell retegezni? Nem kell elotte kifozni? Vagy ez hulye kerdes volt? :-) Pedig nem vagyok kezdo a konyhaban, de most elbizonytalanodtam ezzel kapcsolatosan. :-)

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Mon, 2012-08-06 21:49

Szia Evavica, a lapokat nem kell kifőzni, megpuhulnak a sütés közben :)). Jó étvágyat kívánok és szép estét, szia :))

evavica
evavica Tue, 2012-08-07 04:35

Szia Rumiszivi, koszonom a gyors valaszt, nagyon guszta ez az almas lasagne, a heten feltetlenul elkeszitem!
Szep napot kivanok Neked, szia :-)

615
lasagne tészta 25 dkg
alma 6 db
fahéj 0 ízlés szerint
cukor 2 ek
citromlé 1 citromból nyert
vaj 100 g
tej 6 dl
finomliszt 2 evőkanál
joghurt 250 g
vaníliás cukor 2 csomag
tehéntúró 250 g
vaníliás cukor 1 csomag
tojássárgája 1 db
porcukor 2 ek
fahéj 0 ízlés szerint
porcukor 2 dkg
mandulapehely 2 dkg