Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvalekváros rakott tészta

Szilvalekváros rakott tészta
Szilvalekváros rakott tészta
40 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor gyors, finom és egyszerű ételre vágyik a család, akkor készítjük ezt a fajta rakott tésztát. Nálunk nagy kedvenc, remélem, másoknál is az lesz. :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Frissen, egy kis porcukorral meghintve az igazi.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát lobogó, sós vízben főzzük ki, majd hideg vízzel öblítsük át és szűrjük le.
  2. Öntsük át egy tálba a kifőtt tésztát, és forgassuk át kb. 1 ek olajjal, hogy ne maradjon száraz.
  3. Ezután keverjük alaposan össze a szilvalekvárral.
  4. A  diót daráljuk le finomra, majd adjuk hozzá a porcukrot (ha nincs, kristálycukor is jó).
  5. Egy edény aljára szórjunk kevés zsemlemorzsát (ezt a lépést ki lehet hagyni), majd kezdjük el rétegezni a tésztát és a cukros diót felváltva: tésztával kezdünk, majd egy kis dió, megint tészta, és így tovább. A tetejére dió kerüljön.
  6. Fóliával takarjuk le, és előmelegített sütőben süssük így 10 percig, nagy lángon. Az idő leteltével levehetjük a fóliát, és kisebb lángon 5 percig süssük még, hogy megpiruljon a dió a tetején.
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 1000 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 20 812
elküldve: 4
receptkönyvben: 186
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

dius0306

Mióta szakács: 2011.10.24.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, szilveszter, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
maradék ételből: maradék rizsből és tésztából
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szilvalekváros tészta darált dióval, diós lekváros tészta, sült diós tészta szilvalekvárral

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ginipepe
ginipepe Wed, 2012-01-25 13:18

Ez is egy klassz recept, de sajnos ez sem gluténmentes. Kivéve ha gluténmentes tésztából készíted.

dius0306
dius0306 / dius0306 Wed, 2012-01-25 13:35

Azt sajnos nem én állítottam be, hanem a moderátorok, de köszi, hogy szóltál. Persze bármilyen tésztából lehet ettől függetlenül készíteni, mindenkinek a saját szája íze szerint. :)

Föfi Kata
Föfi Kata Tue, 2012-01-24 12:17

Mi a nem túl kedves "mocskos tészta" néven ismerjük és szeretjük. Valószínűleg a szilvalekvár színe az elnevezés ihletője. Tényleg nagyon finom!

403
tészta 250 g
dió 5 dkg
porcukor 2 ek
szilvalekvár 6 ek
napraforgó olaj 1 ek
zsemlemorzsa 1 ek