r
Nosalty Logó

Ribizlis diplomatatorta csokidíszítéssel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Ribizlis diplomatatorta csokidíszítéssel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
10 °C
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A locsoláshoz (ha van otthon valamilyen befőtt leve, az is jó)

A bevonathoz

A díszítéshez

Összesen 823 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A locsoláshoz (ha van otthon valamilyen befőtt leve, az is jó)

A bevonathoz

A díszítéshez

Összesen 4936 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A locsoláshoz (ha van otthon valamilyen befőtt leve, az is jó)

A bevonathoz

A díszítéshez

Összesen 180 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    311 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    966.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.8 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    204.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    303 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 823 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.2 g

Zsír

  • Összesen
    232.6 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1865 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5800.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    1853 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    1969 mg
  • Nátrium
    1453 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    587.1 g
  • Cukor
    323 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1226.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1861 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    151 mg
  • D vitamin:
    377 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    1117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1815 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    518 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1540 micro
Összesen 4936 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 180 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A locsoláshoz (ha van otthon valamilyen befőtt leve, az is jó)

A bevonathoz

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskótát keverünk a hozzávalókból, és három felé vesszük.
  2. Egyenként megsütjük a lapokat egy sütőpapíros tepsiben. A sütő forró legyen, és 10-12 perc alatt megsül.
  3. A krémhez 80 mllangyos vízbe beáztatjuk a zselatint,és félretesszük.
  4. A pudingot elkészítjük, jó sűrű pép legyen, hagyjuk kihűlni.
  5. A tejszínt keményre verjük, de előtte ízesítjük. Ha esetleg Hulalát használunk, nem feltétlen kell bele cukor, mert az édes. Ha a gyümölcs savanykás, lehet mégis tenni bele cukrot. Kóstolni kell feltétlenül!
  6. Ha kihűlt a puding, a zselatint felolvasztjuk, majd óvatosan összeforgatjuk a gyümölccsel és a tejszínhabbal.
  7. A locsoláshoz valókat alaposan összekeverjük.
  8. Egy tálcára tesszük az 1. lapot, meglocsoljuk, és rákenjük a krém felét.
  9. Rátesszük a 2. lapot, meglocsoljuk, és rásimítjuk a maradék krémet.
  10. Erre jön a 3. lap, a tetejével lefelé, majd enyhén meglocsoljuk.
  11. A bevonáshoz a tejszínt keményre verjük, ízesítjük szükség esetén, és már lehet is díszíteni.
  • Sütés hőfoka: 10 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1936
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 28.

Ajánló

Ha valaki a gyümölcsös, nem túl édes, de habos sütiket szereti, annak ajánlom.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Keresztlányom névnapjára készült, aki szereti a gyümölcsös és habos sütiket. Nem mellesleg az a csoki a kedvence, amit a tetejére tettem. Az eredeti recept a Kalandok a konyhában blogból származik, én változtattam rajta.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A locsoláshoz (ha van otthon valamilyen befőtt leve, az is jó)

A bevonathoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek