Nosalty Logó

Mascarponés-tejszínes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mascarponés-tejszínes torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Krém

Díszítéshez

Összesen 785 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Krém

Díszítéshez

Összesen 4704 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Krém

Díszítéshez

Összesen 284 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    56.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    648.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    283 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 785 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.4 g

Zsír

  • Összesen
    338.1 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    1580 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3889.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    943 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    1606 mg
  • Nátrium
    1069 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    323.4 g
  • Cukor
    134 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    685.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1756 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    342 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    946 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1698 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    622 micro
  • β-crypt
    172 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1599 micro
Összesen 4704 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 284 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítéshez

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a cukorral kikeverjük.
  2. Fokozatosan belekavarjuk a többi hozzávalót.
  3. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjékből vert kemény habot is.
  4. Bélelt tepsibe öntjük, és tűpróbáig sütjük. (Ez egy zsúrtorta méret, ezért én három lapot sütöttem.)
  5. Míg a lapok hűlnek, elkészítjük a krémet.
  6. A habtejszínt a zselatinfixszel és a porcukorral kemény habbá verjük.
  7. A habot összekeverjük a mascarponéval. Ennek a krémnek kb. a harmadát félretesszük.
  8. A maradékba végül belekeverjük a feldarabolt gyümölcsöt is.
  9. Összeállítás: a lapokat megkenjük a gyümölcsös krémmel.
  10. A tortát körben, és a tetejét a sima krémmel kenjük meg.
  11. Ízlés szerint dekoráljuk.
  12. Tálalás előtt néhány órára hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 8326
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 18.

Ajánló

Ünnepekre, családi eseményekre kiváló választás.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Apukám 60. születésnapjára készítettem ezt a habos tortacsodát. Nagyon finom, és kiadós sütemény.

Hozzászólások

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.