Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Részeges epres túrótorta

Részeges epres túrótorta
Részeges epres túrótorta
80 perc / előkészület: 50 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sütés-főzés nagy hobbimmá vált, mióta elköltöztem a szüleimtől. Ezt a tortát rendszeresen elkészítem barátok, családtagok szülinapjára. Igazából ez a torta volt életem első saját készítésű tortája, azóta imádom megcsinálni - mindig kisebb-nagyobb változtatásokkal.

hozzávalók / 10 adag

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta hozzávaló

  1. A sütőt melegítsük elő 180-190 fokra.
  2. Hogy elkészíthessük a tésztát, a vajat és cukrokat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaót, valamint a lisztet - amiben elkevertük a sütőport -, a sót, és fokozatosan hozzáadjuk a tejet is.
  3. A tortaformát sütőpapírral kibéleljük (ha nincs otthon sütőpapírom, celofánt használok), majd beleöntjük, és szétkenjük benne a masszát. 15-20 percig sütjük. De ez persze változhat sütőnként.
  4. Miután elkészült a tészta, kiborítjuk egy tányérra, leszedjük a sütőpapírt, és hagyjuk hűlni. Miután kihűlt, visszahelyezzük a tortaformába.

Krém hozzávalók

  1. A krémhez a vajat habosra keverjük a 8 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral, majd belerakjuk a szétnyomott túrót.
  2. Ízesítjük citromhéjjal, citromlével, rummal (ha nincs otthon rumom, akkor rumaromát szoktam használni), hozzákeverjük a mascarpone krémsajtot (lehet másféle krémsajtot is használni, de én a mascarponét saját magam készítem hozzá).
  3. A tejszínt kemény habbá verjük 2 dkg porcukorral, a zselatinfixszel, majd a túrókrémbe forgatjuk.
  4. Miután elkészült a krém, azt a tésztára kenjük, eperrel kirakjuk, az expressz tortazselét az utasítás szerint elkészítjük, a torta tetejére öntjük, és a hűtőben dermesztjük tálalásig.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 133
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Novah

Mióta szakács: 2014.07.24.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
nehézség: közepes
szezon: nyár
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

rumos epres túrótorta, tejszínes epres túrótorta, rumos-epres túrótorta mascarponéval

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ngbriell
ngbriell / ngbriell Thu, 2017-02-09 21:40

A tészta elkészítésének leírásából a tojás kimaradt! A végén kevertem hozzá, nem tudom, hogy ezért-e, de nekem nem jött fel eléggé. :(

458
finomliszt 12 dkg
sütőpor 1 csomag
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
vaj 2 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 dkg
tojás 1 db
tej 1.25 dl
0 ízlés szerint
vaj 5 dkg
porcukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tehéntúró 25 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 ek
barna rum 0.3 dl
mascarpone 25 dkg
habtejszín 3 dl
zselatinfix 1 csomag
eper 60 dkg
tortazselé 1 csomag
víz 3 dl