Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kajszis-pálinkás túrótorta

Kajszis-pálinkás túrótorta
Kajszis-pálinkás túrótorta
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet Ledő Mónika barátnőmtől tanultam. Korábban is nagyot alkotott a "Csalfa meggyes túrótortá"-jával, de ez a barackos torta még finomabb, A korábbi tortába meggypálinkát tett, ebbe barackpálinkát. Nagyon finom, a pálinka tényleg hozzátesz az ízekhez. Móni süteményei mindig gyorsan elfogynak... Ebbe a tortába csak ügyesek vágjanak bele! :)

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A túrókrémhez

A baracktöltelékhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 3 piskótalapot készítünk. (Célszerű külön megsütni őket, mert így szép magasra felnőnek.) A cukrot, a marcipánt és egy kanál lisztet mixerben homok állagúra keverünk.
  2. Hozzáadjuk a puha vajat, a mandula és a vanília kivonatot, habosra keverjük.
  3. Egyesével belekeverjük a tojásokat.
  4. A lisztet összeszitáljuk a sóval és a sütőporral, aztán óvatosan beleforgatjuk a masszába. A massza felét sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük.
  5. 160 °C-on kb. 35 perc alatt sül meg. Akkor jó, ha aranybarna. A sütés elején kicsit hólyagos lesz a teteje, majd megnő, ami a sütés után picit összeesik.
  6. A sütőből kivéve várjunk egy picit, míg meghűl, majd vegyük ki a tortaformából, és válasszuk le a sütőpapírt a piskóta aljáról. Hagyjuk kihűlni. (Megjegyzés: A lapokat előző nap is elkészíthetjük.)
  7. Túrókrém: A túrót burgonyatörővel áttörjük, hozzáadjuk a kristálycukrot, jól összekeverjük, hozzáadjuk az aprított, pálinkába áztatott barackszemeket (kb. 1 éjszaka áztatás szükséges), majd a tejszínhabot is óvatosan hozzákeverjük. Kóstolás szükséges, hogy mennyire édes, mert ez a túrótól is függ, illetve a részeges barack mennyire uralja az ízeket.
  8. Baracktöltelék: Magas gyümölcstartalmú barackdzsemet (turmixolva, ha esetleg héjdarabokat is tartalmaz) összekeverjük egy kupica barackpálinkával.
  9. Összeállítás: A tortakarikára vékony rétegben felkenjük a baracktölteléket, majd a túrót kb. 0,5 cm vastagon.
  10. Ráhelyezzük a következő piskótát, töltjük, majd ugyanígy folytatjuk a következő lappal.
  11. Rövid időre fagyasztóba tesszük.
  12. Végül megigazítjuk a tölteléket cukrász kenőkéssel, a hiányokat pótoljuk, és bevonjuk a piskótát vékony rétegben baracktöltelékkel.
  13. Díszítés: Az étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk, áthúzzuk vele a tortát. Ha nem szeretnénk, hogy kemény legyen a bevonat, akkor növényi olajat keverjünk az olvasztott csokoládéhoz.
  14. Ha megszilárdult, a torta tetejét csoki bon-bonnal, ételfesték és ecset segítségével díszítjük. 
  • sütési hőfok: 160°C
  • tepsi mérete: 23 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 800
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Pálinkaügynök

Mióta szakács: 2013.10.31.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

Szédítő kajszis túrótorta, részeges sárgabarackos túrótorta, pálinkás túrótorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

784
finomliszt 70 g
cukor 130 g
vaj 110 g
sütőpor 1 kk
vanília kivonat 1 ek
mandulaaroma 1 ml
tojás 3 db
marcipán 100 g
1 csipet
tehéntúró 500 g
habtejszín 500 ml
vanília kivonat 1 ek
cukor 100 g
aszalt sárgabarack 8 dkg
pálinka 0.5 dl
citromhéj 1 citromból nyert
sárgabaracklekvár 500 g
pálinka 0.2 dl
étcsokoládé 500 g
ételfesték 5 csepp
aszalt sárgabarack 5 dkg