Nosalty Logó

Kajszis-pálinkás túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pálinkaügynök
Kajszis-pálinkás túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

A baracktöltelékhez

A díszítéshez

Összesen 784 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

A baracktöltelékhez

A díszítéshez

Összesen 9399 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

A baracktöltelékhez

A díszítéshez

Összesen 325 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    39.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    746.2 g
  • Cink
    110 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    88 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 784 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155 g

Zsír

  • Összesen
    471.7 g
  • Telített zsírsav
    271 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1372 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8954.3 g
  • Cink
    1315 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    1472 mg
  • Vas
    1050 mg
  • Magnézium
    893 mg
  • Foszfor
    3074 mg
  • Nátrium
    944 mg
  • Réz
    56 mg
  • Mangán
    48 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1104.3 g
  • Cukor
    865 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    1058.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2624 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    234 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    608 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2340 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    3416 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    899 micro
Összesen 9399 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.5 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 325 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A túrókrémhez

A baracktöltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. 3 piskótalapot készítünk. (Célszerű külön megsütni őket, mert így szép magasra felnőnek.) A cukrot, a marcipánt és egy kanál lisztet mixerben homok állagúra keverünk.
  2. Hozzáadjuk a puha vajat, a mandula és a vanília kivonatot, habosra keverjük.
  3. Egyesével belekeverjük a tojásokat.
  4. A lisztet összeszitáljuk a sóval és a sütőporral, aztán óvatosan beleforgatjuk a masszába. A massza felét sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük.
  5. 160 °C-on kb. 35 perc alatt sül meg. Akkor jó, ha aranybarna. A sütés elején kicsit hólyagos lesz a teteje, majd megnő, ami a sütés után picit összeesik.
  6. A sütőből kivéve várjunk egy picit, míg meghűl, majd vegyük ki a tortaformából, és válasszuk le a sütőpapírt a piskóta aljáról. Hagyjuk kihűlni. (Megjegyzés: A lapokat előző nap is elkészíthetjük.)
  7. Túrókrém: A túrót burgonyatörővel áttörjük, hozzáadjuk a kristálycukrot, jól összekeverjük, hozzáadjuk az aprított, pálinkába áztatott barackszemeket (kb. 1 éjszaka áztatás szükséges), majd a tejszínhabot is óvatosan hozzákeverjük. Kóstolás szükséges, hogy mennyire édes, mert ez a túrótól is függ, illetve a részeges barack mennyire uralja az ízeket.
  8. Baracktöltelék: Magas gyümölcstartalmú barackdzsemet (turmixolva, ha esetleg héjdarabokat is tartalmaz) összekeverjük egy kupica barackpálinkával.
  9. Összeállítás: A tortakarikára vékony rétegben felkenjük a baracktölteléket, majd a túrót kb. 0,5 cm vastagon.
  10. Ráhelyezzük a következő piskótát, töltjük, majd ugyanígy folytatjuk a következő lappal.
  11. Rövid időre fagyasztóba tesszük.
  12. Végül megigazítjuk a tölteléket cukrász kenőkéssel, a hiányokat pótoljuk, és bevonjuk a piskótát vékony rétegben baracktöltelékkel.
  13. Díszítés: Az étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk, áthúzzuk vele a tortát. Ha nem szeretnénk, hogy kemény legyen a bevonat, akkor növényi olajat keverjünk az olvasztott csokoládéhoz.
  14. Ha megszilárdult, a torta tetejét csoki bon-bonnal, ételfesték és ecset segítségével díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2708
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 06.

Receptkategóriák

Pálinkaügynök 13 recept

Ezt a receptet Ledő Mónika barátnőmtől tanultam. Korábban is nagyot alkotott a "Csalfa meggyes túrótortá"-jával, de ez a barackos torta még finomabb, A korábbi tortába meggypálinkát tett, ebbe barackpálinkát. Nagyon finom, a pálinka tényleg hozzátesz az ízekhez. Móni süteményei mindig gyorsan elfogynak... Ebbe a tortába csak ügyesek vágjanak bele! :)

Hozzászólások

Hozzávalók

A piskótához

A túrókrémhez

A baracktöltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek