r
Nosalty Logó

Répatorta Katrin konyhájából

Katrin
Répatorta Katrin konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Tetejére

633
Kalória
9.5g
Fehérje
85.6g
Szénhidrát
28.2g
Zsír
53.1g
Víz
96.3g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
48g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 633 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 5059 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 263 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    85.6 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    397 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    1161 micro
  • β-karotin
    2787 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 633 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    76 g

Zsír

  • Összesen
    225.4 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    771 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3146.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    953 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    1017 mg
  • Nátrium
    718 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    684.6 g
  • Cukor
    384 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    424.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3176 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    526 mg
  • Retinol - A vitamin:
    933 micro
  • α-karotin
    9287 micro
  • β-karotin
    22292 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1494 micro
Összesen 5059 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    22 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    482 micro
  • β-karotin
    1156 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 263 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A répákat meghámozzuk, és apróbb reszelőn lereszeljük.
  2. A csokoládékat apró kockára összevágjuk. A 3 tojássárgáját, a kristálycukrot, az étolajat, a kakaóport, a vaníliacukrot, a citrom héját lereszeljük, s a levét is belecsurgatjuk, és a fahéjat is hozzákeverjük. Utána beleszórjuk a lisztet, rászórjuk a szódabikarbónát, kicsit elkeverjük, majd rászórjuk a lereszelt répát, s együtt jól összekeverjük. Ezután a 3 tojásfehérjét pici sóval felverjük, s azt is hozzákeverjük. Beleöntjük egy kapcsos tortaformába, s ezután az előmelegített sütőbe berakjuk.
  3. Kb. 10 percig nagy lángon sütjük, majd lerakjuk a gázsütő 3-as fokozatára kb. 40 percig. Majd megnézzük fogvájóval, hogy ragad-e még a torta belseje. Ha igen, akkor még sütjük tűpróbáig, de ha nem, akkor kivesszük a sütőből. Hagyjuk kb. 1 órát hűlni.
  4. Ha kihűlt a torta, akkor kivesszük a tortasütőből úgy, hogy a tortasütő oldalát nagyobb késsel körbehúzzuk, hogy a torta elváljon a sütő oldalától, majd az alját is óvatosan kés segítségével körbevágjuk, s kivesszük. Ezután visszarakjuk a tortaforma oldalát, s belerakjuk a tortánkat.
  5. Közben megfőzzük a vaníliapudingot előírás szerint. Ha megfőtt, akkor elzárjuk alatta a gázt, s a 10 dkg vajat hozzákeverjük. Habverő segítségével kb. 4-5 perc alatt elkeveredik, beleolvad a vaj a pudingba.
  6. A pudingot is langyosra hűtjük, s ráöntjük a tortára. Ezután kedvünk szerint kidíszítjük a torta vaníliapudingos tetejét, s egy éjszakára hűtőbe rakjuk.
  7. Másnap szeletelhető.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 8 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30

Nagyon finom, egészséges torta. 

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek