r
Nosalty Logó

Mandulás répatorta

NS
Mandulás répatorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tortához

A mázhoz

1021
Kalória
14.5g
Fehérje
126.5g
Szénhidrát
53.3g
Zsír
87.3g
Víz
143g
Koleszterin
5g
Élelmi rost
81.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tortához

A mázhoz

Összesen 1021 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tortához

A mázhoz

Összesen 6137 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tortához

A mázhoz

Összesen 330 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    53.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1149.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    429 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    126.5 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    87.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    620 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    2063 micro
  • β-karotin
    4933 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    323 micro
Összesen 1021 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    87.1 g

Zsír

  • Összesen
    319.7 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    134 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    858 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6895.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    1687 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    450 mg
  • Foszfor
    2574 mg
  • Nátrium
    1986 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    759.1 g
  • Cukor
    486 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    524 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3720 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    100 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    292 micro
  • Kolin:
    707 mg
  • Retinol - A vitamin:
    739 micro
  • α-karotin
    12378 micro
  • β-karotin
    29600 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1939 micro
Összesen 6137 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    668 micro
  • β-karotin
    1598 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 330 kcal

Elkészítés

A tortához

  1. A répát meghámozzuk és lereszeljük.
  2. A tortaformát ( kb. 25 cm átmérőjű)vajjal kikenjük, liszttel megszórjuk.
  3. A sütőt előmelegítjük 165 fokra.
  4. A cukrot az olajjal jól összekeverjük. Egyesével beledolgozzuk a tojásokat.
  5. A lisztbe belekeverjük a fahéjat, a sütőport, a sót. Ezt az előzőekhez adjuk.
  6. Az apróra vágott mandulát, a répát és a mazsolát is beleforgatjuk.
  7. A masszát beleöntjük a tortaformába és légkeveréses álláson 60 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  8. A mázhoz a hozzávalókat habverővel simára keverjük.
  9. Ha kihűlt, a mázat rákenjük. Hűtőben hagyjuk megdermedni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 60 p

Kicsi fiam 3. születésnapjára készült ez a torta. Természetesen a cukrászdai vonat formájú torta volt a gyerekek körében a sláger. Nem árultam el a vendégseregnek, hogy répa is van benne, nagy sikere volt.

További receptek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...