Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Répatorta aszalt gyümölcsökkel

Répatorta aszalt gyümölcsökkel
Répatorta aszalt gyümölcsökkel
60 perc / előkészület: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a sütit a lányom csinálta Karácsonyra. Először nem merte megmondani, hogy miből készült, mert félt, akkor senki nem eszi meg. Azóta rendszeresen megcsinálom, mert  mindenki nagyon szereti.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Mindenkinek ajánlom, aki szereti a szaftos, ízes süteményeket. Akár még tortát is készíthetünk belőle.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a száraz belevalókat jól összedolgozzuk, aztán belekeverjük a nedves elemeket, egyiket a másik után. (Közben nem kell kevergetni, majd ha már mind együtt van. Nem kell aggódni, nem lesz csomós.)
  2. Utána belekeverjük a diót, meg a szárított gyümölcsöket. Tepsibe öntjük. (Nem kell kikenni. Sütőpapír hasznos, de nem kötelező.)
  3. Előmelegített sütőben középmeleg lángon sütjük.
  4. A krémhez habverővel az összetevőit jól kikeverjük, aztán a KIHŰLT sütire kenjük.
  5. Tetszés szerint marcipánrépákkal díszítjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x45x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 124
elküldve: 5
receptkönyvben: 163
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Honey57

Mióta szakács: 2011.04.02.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Hajni isteni répatortája, diós-aszalt gyümölcsös répatorta mascarpone-krémmel

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szaboadel
szaboadel Sat, 2013-03-09 15:56

Kedves "Honey57"!
Most bukkantam a receptedre, nagyon tetszik, elmentettem és mivel szeretek
új dolgokkal, ízekkel kísérletezni ki fogom próbálni, a húsvét pont jó alkalom
lesz.
Üdv. további szép napot kívánok: Adél

honey57
Honey57 / honey57 Sat, 2013-03-09 16:04

Kedves Adél!

Nem fogod megbánni, isteni finom. Ha gondolod, a tetejére tehetsz kinyújtott marcipánt is, annak jobb tartása van, nem lágyul olyan könnyen.

Jó sütkérezést!

Zsuzsa

jolci
jolci Sun, 2011-04-17 20:01

Hát, ez igazán nagyon jól hangzik.
Egyébként is szeretjük a sárgarépás sütiket,ez meg aztán abszolút nyerő.Hamarosan kipróbálom.

honey57
Honey57 / honey57 Sun, 2011-04-17 20:06

 Érdemes kipróbálni kaliforniai sütőtökkel is! Úgy is finom. A tésztáját felhasználtam már torta alapnak is. Nem kell krémmel tölteni, csak díszíteni.

988
sárgarépa 6 nagy db
finomliszt 2 bögre
cukor 2 bögre
napraforgó olaj 2.5 dl
tej 1.25 dl
aszalt gyümölcsök 30 dkg
dió 30 dkg
tojás 4 db
fahéj 4 tk
szódabikarbóna 1.5 teáskanál
0.5 kk
vanília 1 db
mascarpone 250 g
porcukor 2 bögre
vaj 50 g
citromhéj 1 citromból nyert
marcipán 20 dkg