r
Nosalty Logó

Kókuszos bögrés répatorta

2n2a
Kókuszos bögrés répatorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

765
Kalória
10.5g
Fehérje
91.8g
Szénhidrát
41.3g
Zsír
87.9g
Víz
137.1g
Koleszterin
5.1g
Élelmi rost
48.8g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 765 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 4593 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 320 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.3 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    669.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    91.8 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    87.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    513 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    1032 micro
  • β-karotin
    2513 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 765 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.8 g

Zsír

  • Összesen
    247.5 g
  • Telített zsírsav
    167 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    823 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4017.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    992 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    1686 mg
  • Nátrium
    922 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    550.9 g
  • Cukor
    293 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    527.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3077 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1564 micro
  • α-karotin
    6189 micro
  • β-karotin
    15076 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    997 micro
Összesen 4593 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    429 micro
  • β-karotin
    1046 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 320 kcal

Elkészítés

  1. A mazsolát beáztatjuk a rumba.
  2. A répát megpucoljuk, és almareszelőn (a legkisebb lyuk) lereszeljük.
  3. A szódabikarbónával és a sütőporral elkeverjük a lisztet.
  4. A vajat vagy margarint a cukorral, vaníliás cukorral simára keverjük.
  5. Hozzáadjuk a tojásokat és a kefírt.
  6. Belekeverjük a lisztes elegyet és a kókuszreszeléket is; legvégén a sárgarépát és a lecsepegtetett mazsolát.
  7. A tepsit kikenjük vajjal vagy margarinnal, meghintjük zsemlemorzsával.
  8. A tésztát a tepsibe simítjuk.
  9. 190 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg kívül aranyszínű nem lesz, és ki nem állja a tűpróbát (kb. 25-35 perc).
  10. A tetejére tetszés szerint készíthetünk még csokimázat, vagy ha kihűlt, megszórhatjuk porcukorral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Édesanyám találta ezt a receptet, aki nagy répatorta rajongó. Amióta elkészítettem neki, azóta mindig ezért nyaggat, hogy csináljak megint.:) Egyszerű és gyors (a répareszelős részét kicsit megszépítve), mert amolyan "bögrés" süteményről van szó. A mérték, azaz a bögre, a kefíres pohár. Készíthető szögletes tepsiben is (akkor kicsit alacsonyabb lesz) vagy kerek tortaformában is. Művészfotót sajnos nem tudtam készíteni, mert már alig maradt belőle, mire észbe kaptam.:)

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...