Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Répatorta mascarpone-val

Répatorta mascarpone-val
Répatorta mascarpone-val
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet  minden formában elkészítettem már. Szögletes kalóztortának, muffinoknak, szülinapra marcipánnal bevonva, és még sorolhatnám. A leggyorsabb, legegyszerűbb és a legfinomabb répatorta, amit valaha kóstoltam. Kezdő vagy haladó cukrászkodók is hatalmas sikert arathatnak vele!

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

Minden alkalomra. Vendégségbe csak akkor, ha hajlandó vagy még vagy 20-szor megsütni, mert úgy sem hagynak békén, amíg nem sütsz belőle újra.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához szükséges alapanyagokat egy villával összekeverjük, és a kiválasztott tepsibe, tortaformába tesszük.
  2. Előmelegített sütőben megsütjük (tűpróba).
  3. A krémhez a margarint kikeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd belekeverjük a mascarpone-t.
  4. A kihűlt tortára kenjük a krémet, és a tetejét megszórjuk pirított mandulaszeletekkel.
  5. Kis marcipánrépákkal vagy bármilyen ötletes figurákkal díszíthetjük. (Van, amikor egyszerűen csak reszelek rá egy kis színes marcipánt, vagy rúdat gyúrok, és kis pöttyöket vágok belőle.)

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 267
elküldve: 19
receptkönyvben: 162
elkészítve: 6/14
Facebookon megjelent: -

szakács

ulicskaoti

Mióta szakács: 2011.03.27.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

répatorta, mascarpone-krémes sütemény sárgarépából, húsvéti répás süti

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ZSOFICC
Mókuska / ZSOFICC Fri, 2012-01-06 18:11

Nagyon tuti lett, nagyon finom!! A krémet végül másik receptből csináltam mascarpone-ból a babám első szülinapjára :)

uoti
ulicskaoti / uoti Mon, 2012-01-09 23:12

Örülök,hogy jól sikerült. A babádnak pedig utólag is nagyon boldog születésnapot!! :)

uoti
ulicskaoti / uoti Fri, 2011-04-22 15:14

nem tudom,ezt hogy hoztam össze,hogy ennyire értelmetlen lett, elnézést, közben máshová figyeltem:)) azért remélem sikerült kihámozni belőle a lényeget.

uoti
ulicskaoti / uoti Fri, 2011-04-22 00:26

kedves kenoemi!

nagyon örülök, hogy jól sikerült és ízlett mindenkinek. nekem is hasonló tapasztalatokat szereztem ezzel a sütivel:))
a muffinokhoz is nagyon finomak belőle, csak kicsit rövidebb ideig kell őket sütni. a papír háromnegyedéig töltsd meg tésztával, mert nagyon feljön.

kellemes húsvéti ünnepeket!
oti

kenoemi
keNoe / kenoemi Fri, 2011-04-22 00:10

szia!
megsütöttem a tortádat és nagy sikere volt!! nagyon hamar elfogyott!! marcipánt reszeltem a tetejére és pirított mandulával szórtam meg, legközelebb beborítom marcipánnal, úgy próbálom majd! :)
húsvétra kis muffinokat sütök majd, úgy is kipróbálom!
köszönöm ezt a pompás receptet!! :)

uoti
ulicskaoti / uoti Fri, 2011-04-22 00:07

ez a torta a puhább, vagyis inkább "szottyos", amilyet gyerekkoromban ettem utoljára.
a krémet töltheted két rétegben, a közepére, és a tetejére, ha neked úgy szimpatikusabb, de a gyakorlatban bőven elég, ha rákened, mert a tészta egyáltalán nem száraz!

drukkolok,hogy elégedett legyél a recepttel, és várom a visszajelzésedet!

imolavarga
imolavarga Thu, 2011-04-21 17:21

Szia! nagyon jol hangzik a recept. En szeretnek kesziteni valami finom tortat husvetra, s repatortara gondoltam , olyan ami kremmel megvan tolve...
az lenne a kerrdesem , hogy a te tortad piskoja puhabb vagy kemennyebb, szarazabb ?
koszike elore is,
Imola

uoti
ulicskaoti / uoti Thu, 2011-04-21 10:20

itt a húsvét, remélem aki elkészíti, sikert arat vele.
várom a visszajelzéseiteket, és kellemes ünnepeket kívánok! :)

644
finomliszt 350 g
cukor 450 g
napraforgó olaj 1 dl
tojás 4 db
fahéj 2 kk
szódabikarbóna 2 kk
sárgarépa 60 dkg
mascarpone 250 g
margarin 150 g
porcukor 150 g
vaníliás cukor 1 csomag
marcipán 10 dkg
mandula 5 dkg