Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Répás-cukkinis fasírt

Répás-cukkinis fasírt
Répás-cukkinis fasírt
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Önmagában vagy köretként fogyasztható vegetáriánus étel, hagyma és tojás nélkül.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkinit, a sárgarépát és a sajtot lereszeljük egy-egy külön tálba. A répát és a cukkinit is enyhén besózzuk, hogy levet eresszen, ezeket 15 percet pihentetjük.
  2. Bekapcsoljuk a sütőt, előmelegítjük 200 fokra. Egy nagyobb keverőtálat előveszünk, abba tesszük a kezünkkel kinyomkodott zöldségeket. A zöldségek levét vagy felhasználjuk zöldségleveshez, vagy vízzel felhígítva megisszuk, vagy kiöntjük.
  3. A zöldségekhez hozzáadjuk sorban a sajtot, a rizskrémet, az olajat, az útifű maghéjat, a búzadarát, majd a lisztet és a fűszereket. Közben kézzel gyúrjuk. A végén ragacsos, de formázható állagú elegy legyen.
  4. Sütőpapírt teszünk a sütőtepsibe, és 16 nagyobb gombócot helyezünk rá. Nagyjából 40 perc alatt készre sül.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35×35 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 9 041
elküldve: 2
receptkönyvben: 73
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

almadi-agi

Mióta szakács: 2014.04.01.
7 recept

receptjellemzők

konyha: afrikai
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
kategória: tapas
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

zöldséglepényke

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

227
cukkini 2 közepes db
sárgarépa 2 nagy db
edami sajt 150 g
növényi tejszín 200 ml
napraforgó olaj 2 ek
útifű maghéj 2 ek
búzadara 50 g
finomliszt 60 g
ras el hanout 2 ek
2 kk