Nosalty Logó

Rendhagyó bejgli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
fabine
Rendhagyó bejgli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

A kenéshez

Összesen 672 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

A kenéshez

Összesen 6721 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

A kenéshez

Összesen 306 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1377.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    457 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.7 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 672 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.2 g

Zsír

  • Összesen
    311.2 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    159 g
  • Koleszterin
    736 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13779.4 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    256 mg
  • Kálcium
    4571 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    1217 mg
  • Foszfor
    4671 mg
  • Nátrium
    2966 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    867.3 g
  • Cukor
    363 mg
  • Élelmi rost
    73 mg

VÍZ

  • Összesen
    449.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    831 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    604 micro
  • Kolin:
    632 mg
  • Retinol - A vitamin:
    818 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    865 micro
Összesen 6721 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    626.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 306 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókból tésztát gyúrunk, elosztjuk két részre.
  2. A töltelékekhez a hozzávalókat összefőzzük annyi tejjel, hogy a massza kenhető legyen.
  3. A tésztákat kinyújtjuk, megtöltjük, és nem túl szorosan feltekerjük. Megkenjük a tojással.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 percig sütjük. Mielőtt kivesszük, ellenőrizzük az alját is, hogy megpirult-e.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 34376
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 23.

Receptkategóriák

A lányom hozott nemrég kóstolót az iskolai főzőórájáról, ahol éppen ezt sütötték. Bevallom meglepett a tésztája, mivel krumplis tésztából készült bejgliről még nem hallottam, sőt az anyukám sem. De be kell vallanom, nagyon finom, és még másnap is ugyanolyan puha. Szerintem érdemes kipróbálni. A jövőben én is ennél a receptnél maradok.

Hozzászólások

Gabimami58

Kedves fabine! Azt írtad ,hogy légkeveréses süt?ben kell sütni igy. Akkor kérdésem alul-felül sütésnél ,hogy sütnéd,meg? Mert mindenkinek nem adatik meg,hogy légkeveréses gázt?zhelye legyen. Én tapasztalatom szerint mivel te csak légkeveréses süt?t adtál meg,egy lábosban vízet kell tenni ahhoz ,hogy sima gázsüt?ben megsüssük. De köszike elmentettem és elfogom készíteni,s meg írom milyen lett alul-felüli gázsütéssel. További jó sütést f?zést kivánok. Üdvözlettel Gabimami58..

villers

szia! Szeretném megkérdezni, hogy a töltelékhez írt 20 dkg mák, az egy rúdra vonatkozik?

Tmea

Kedves Gabi! Bocsi, hogy belekotyogok, tudom, nem engem kérdeztél...de én évek óta ezt a beiglit sütöm, csak mi teszünk 1 dkg éleszt?t is a tésztájába (fent van az én receptjeim közt is), alul-felül süt?s süt?ben 160 fokon kell sütni kb 30 percig. Gázsüt?ben közepes lángon. :-) Üdv Tímea

fabine

Kedves Gabimami58! ?szintén szólva nekem légkeveréses villanyt?zhelyem van, ezért csak ennek a sütési módját tudom megadni. Én valószín?leg nem tennék be mellé vizet, mivel nem kelt tésztáról van szó, de persze mindenki másként csinálja. A két rúd elég nagy, és egyszerre szoktam megsütni a kett?t. Azt nem tudom, hogy elég-e a 160 fokon a 30 perc, mert két gázsüt? sem egyforma, ezért javaslom hogy ha már szépen megpirult, nézd meg az alját is, ha az is szépen megsült, akkor nem hiszem hogy nyers maradna.Remélem tudtam segíteni. Üdvözlettel: Móni

fabine

Kedves Tmea! Köszönöm a hozzászólásodat. Megnéztem én is a receptedet, valóban hasonló, de mivel kissé mások az arányok s az összetev?kben is van különbség, nem állítanám, hogy ugyanaz. De nem akarok vitatkozni ezen. Örülök, hogy mindketten szeretjük a bejglit, ez a lényeg. Üdvözlettel: Móni

Tmea

A lényeg a krumplis tészta. Van itt persze ennél egyformább receptekb?l is dögivel, amit mondjuk én nem is értek, de nem is tisztem érteni. Ez a krumplis tésztás beigli viszont a legfinomabb beigli, annyi szent. Mi, mióta ezt kipróbáltuk, szóba sem jöhet semmilyen más variáció, és ha kóstolunk is itt-ott másfajtát, mindig megállapítjuk, hogy az bizony a krumplisnak a nyomába sem érhet! És ha nálunk kóstolja valaki, az is mindig ugyanerre a megállapításra jut és viszi is rögtön a receptet. :-) Beiglib?l ez a csúcs! :-))

fabine

Ez így igaz. Én igazából nagyon szeretem a bejglit, de nem nagyon szerettem sütni, mert a kelt tésztás recept frissen ugyan nagyon finom, de másnapra sajnos már elveszti a varázsát. Ez az els? olyan bejgli, amib?l egy morzsa sem maradt. Ja és az sem elhanyagolandó, hogy hamar kész.:)

fabine

Kedves villers! A mák mennyisége egy rúdra vonatkozik, persze, ha mákosabban szereted tehetsz többet is. Üdvözlettel: Móni

LKriszta

Kedves fabine! Tegnap megsütöttem a Te bejgli receptedet. Isteni lett, de... Nekem kicsit sok volt bele a töltelék, legközelebb 15-15 dkg-mal csinálom. Szét is repedt, de az nem olyan nagy baj. A kisfiam segített az elkészítésben, aminek az lett az eredménye, hogy bekészítette a vajat a mikróba melegíteni, és hát ott is maradt. Úgyhogy zsiradék nélküli bejglink lett. Már a süt?ben volt amikor észrevettem. Gondoltam most már megvárom, hátha azért ehet? lesz, de nagyon aggódtam. Hát meg kell mondjam olyan jó ez a recept, hogy még így is nagyon-nagyon finom, és tökéletes állagú sütink lett. Hozzáteszem ez volt életem els? bejglije, eddig mindig a nagymamám sütötte. NAGYON KÖSZÖNÖM EZT A TÖKÉLETES RECEPTET!

fabine

Kedves LKriszta! Lehet, hogy én nagyobbra nyújtom a tésztát, ezért kell bele ennyi töltelék, de mi sokkal is szeretjük. Én a saját sütésemet írom minden receptnél, bárki tetszés szerint változtathat rajta. Azért örülök, hogy ízlett nektek. Egyébként nekem is sokszor szétreped, de a férjem külön ezt szereti. Üdv: Móni

800821

Most lett kész, és már meg is kóstoltuk. Naggggyon finom. Egy bajom van, hogy kirepedt, de biztos én hibáztam. Valószín?leg lazábban kellett volna feltekernem. Köszönöm ezt az egyszer? és fincsi beigli receptet!

Yakuza

Szia Fabine, Szeretném ma elkészíteni, de! az én sütömbe nics hölégkeverés. csak alsó-felsö. Hány fokon süssem akkor szerinted? Köszönöm elöre is válaszod, Kellemes Karácsonyt kivánok :-)

Yakuza

á megtaláltam a választ a kérdésemre :-)

Yakuza

nagyon nagyon nagyon nagyon finom lett! Köszönöm a receptet! :-) mindent, gramm-ra ahogy írtad és TOP!

Koleston

Nagyon finom lett,köszi a receptet.:)

hedi1

Èn csak egyet nem értek. Hogy-hogy másnap is jó?! A karácsonyi beigli néha szilveszterig is kitart, pláne, ha több rúddal készül. E szerint csak kevesebbet érdemes így készíteni??

fabine

Kedv es hedl1! Én azért nem szeretem a hagyományos bejgli tésztáját, mert nagyon hamar megszárad és kemény lesz. Ebb?l a tésztából viszont sokáig puha marad. Én négy rúddal szoktam sütni és így is mindig elfogy. Mivel én elég sok töltelékkel készítem,sajnos ki szokott repedni, de mi így is szeretjük. Remélem kedvet kapsz te is, és kipróbálod. Üdvözlettel: fabine

Hozzávalók

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

Ezeket a zöldségeket és virágokat ültessük áprilisban

Ahogy beköszönt a kellemes tavaszi időjárás, úgy szaporodnak meg kinti teendőink is. Ha szabadidőnk nagy részét az udvaron szeretnénk tölteni, amint beköszönt a meleg, akkor most álljunk neki a kerti munkálatoknak, hogy később gyönyörködhessünk bimbózó virágainkban és zöldellő növényeinkben. ezeket ültessük el áprilisban.

Mucsi Blanka

„Mindig arra buzdítom az embereket, hogy az ő esküvői tortájuk...

A rögtön felismerhető, különleges színekben pompázó, szabályos mértani formájú torták mellett egy ideje izgalmas desszertválogatások is készülnek az Egy csipet torta műhelyében. Bár a tavalyi év és a járványhelyzet nem kedvezett az esküvőknek és a rendezvényeknek, az ünnepi torták és a sütisdobozok iránt most minden eddiginél nagyobb az érdeklődés. Horváth Alexandra, a tortaműhely alapítója az őszi esküvők varázsáról, az inspiráció forrásairól és a sütés terápiás hatásáról is mesélt.

Chilembu Krisztina

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.