Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rendhagyó bejgli

Rendhagyó bejgli
Rendhagyó bejgli
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lányom hozott nemrég kóstolót az iskolai főzőórájáról, ahol éppen ezt sütötték. Bevallom meglepett a tésztája, mivel krumplis tésztából készült bejgliről még nem hallottam, sőt az anyukám sem. De be kell vallanom, nagyon finom, és még másnap is ugyanolyan puha. Szerintem érdemes kipróbálni. A jövőben én is ennél a receptnél maradok.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

A kenéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókból tésztát gyúrunk, elosztjuk két részre. 
  2. A töltelékekhez a hozzávalókat összefőzzük annyi tejjel, hogy a massza kenhető legyen.
  3. A tésztákat kinyújtjuk, megtöltjük, és nem túl szorosan feltekerjük. Megkenjük a tojással.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 percig sütjük. Mielőtt kivesszük, ellenőrizzük az alját is, hogy megpirult-e.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 29 041
elküldve: 18
receptkönyvben: 354
elkészítve: 18/25
Facebookon megjelent: -

szakács

fabine

Mióta szakács: 2011.01.06.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

diós bejgli, mákos beigli, burgonyás tésztás bejgli

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hedi1
hedi1 Wed, 2017-11-22 16:29

Èn csak egyet nem értek. Hogy-hogy másnap is jó?! A karácsonyi beigli néha szilveszterig is kitart, pláne, ha több rúddal készül. E szerint csak kevesebbet érdemes így készíteni??

fabine
fabine / fabine Wed, 2017-11-22 18:52

Kedv es hedl1!
Én azért nem szeretem a hagyományos bejgli tésztáját, mert nagyon hamar megszárad és kemény lesz. Ebből a tésztából viszont sokáig puha marad. Én négy rúddal szoktam sütni és így is mindig elfogy. Mivel én elég sok töltelékkel készítem,sajnos ki szokott repedni, de mi így is szeretjük. Remélem kedvet kapsz te is, és kipróbálod.
Üdvözlettel: fabine

Yakuza
Yakuza Wed, 2013-12-25 15:57

nagyon nagyon nagyon nagyon finom lett! Köszönöm a receptet! :-)
mindent, gramm-ra ahogy írtad és TOP!

Yakuza
Yakuza Wed, 2013-12-25 11:18

Szia Fabine,

Szeretném ma elkészíteni, de! az én sütömbe nics hölégkeverés. csak alsó-felsö.
Hány fokon süssem akkor szerinted? Köszönöm elöre is válaszod, Kellemes Karácsonyt kivánok :-)

800821
800821 Sun, 2013-12-22 14:33

Most lett kész, és már meg is kóstoltuk. Naggggyon finom. Egy bajom van, hogy kirepedt, de biztos én hibáztam. Valószínűleg lazábban kellett volna feltekernem. Köszönöm ezt az egyszerű és fincsi beigli receptet!

LKriszta
LKriszta Sun, 2012-12-23 12:53

Kedves fabine!
Tegnap megsütöttem a Te bejgli receptedet. Isteni lett, de...
Nekem kicsit sok volt bele a töltelék, legközelebb 15-15 dkg-mal csinálom. Szét is repedt, de az nem olyan nagy baj. A kisfiam segített az elkészítésben, aminek az lett az eredménye, hogy bekészítette a vajat a mikróba melegíteni, és hát ott is maradt. Úgyhogy zsiradék nélküli bejglink lett. Már a sütőben volt amikor észrevettem. Gondoltam most már megvárom, hátha azért ehető lesz, de nagyon aggódtam. Hát meg kell mondjam olyan jó ez a recept, hogy még így is nagyon-nagyon finom, és tökéletes állagú sütink lett. Hozzáteszem ez volt életem első bejglije, eddig mindig a nagymamám sütötte. NAGYON KÖSZÖNÖM EZT A TÖKÉLETES RECEPTET!

fabine
fabine / fabine Sun, 2012-12-23 14:38

Kedves LKriszta!

Lehet, hogy én nagyobbra nyújtom a tésztát, ezért kell bele ennyi töltelék, de mi sokkal is szeretjük. Én a saját sütésemet írom minden receptnél, bárki tetszés szerint változtathat rajta. Azért örülök, hogy ízlett nektek. Egyébként nekem is sokszor szétreped, de a férjem külön ezt szereti.
Üdv: Móni

fabine
fabine / fabine Wed, 2012-10-24 13:30

Kedves villers!
A mák mennyisége egy rúdra vonatkozik, persze, ha mákosabban szereted tehetsz többet is.
Üdvözlettel: Móni

fabine
fabine / fabine Wed, 2012-10-24 13:29

Kedves Tmea!
Köszönöm a hozzászólásodat. Megnéztem én is a receptedet, valóban hasonló, de mivel kissé mások az arányok s az összetevőkben is van különbség, nem állítanám, hogy ugyanaz. De nem akarok vitatkozni ezen. Örülök, hogy mindketten szeretjük a bejglit, ez a lényeg.
Üdvözlettel: Móni

Tmea
Tmea / Tmea Wed, 2012-10-24 13:59

A lényeg a krumplis tészta. Van itt persze ennél egyformább receptekből is dögivel, amit mondjuk én nem is értek, de nem is tisztem érteni. Ez a krumplis tésztás beigli viszont a legfinomabb beigli, annyi szent. Mi, mióta ezt kipróbáltuk, szóba sem jöhet semmilyen más variáció, és ha kóstolunk is itt-ott másfajtát, mindig megállapítjuk, hogy az bizony a krumplisnak a nyomába sem érhet! És ha nálunk kóstolja valaki, az is mindig ugyanerre a megállapításra jut és viszi is rögtön a receptet. :-) Beigliből ez a csúcs! :-))

fabine
fabine / fabine Thu, 2012-10-25 17:57

Ez így igaz. Én igazából nagyon szeretem a bejglit, de nem nagyon szerettem sütni, mert a kelt tésztás recept frissen ugyan nagyon finom, de másnapra sajnos már elveszti a varázsát. Ez az első olyan bejgli, amiből egy morzsa sem maradt. Ja és az sem elhanyagolandó, hogy hamar kész.:)

fabine
fabine / fabine Wed, 2012-10-24 13:23

Kedves Gabimami58!
Őszintén szólva nekem légkeveréses villanytűzhelyem van, ezért csak ennek a sütési módját tudom megadni. Én valószínűleg nem tennék be mellé vizet, mivel nem kelt tésztáról van szó, de persze mindenki másként csinálja. A két rúd elég nagy, és egyszerre szoktam megsütni a kettőt. Azt nem tudom, hogy elég-e a 160 fokon a 30 perc, mert két gázsütő sem egyforma, ezért javaslom hogy ha már szépen megpirult, nézd meg az alját is, ha az is szépen megsült, akkor nem hiszem hogy nyers maradna.Remélem tudtam segíteni.
Üdvözlettel: Móni

Tmea
Tmea / Tmea Wed, 2012-10-24 12:24

Kedves Gabi!
Bocsi, hogy belekotyogok, tudom, nem engem kérdeztél...de én évek óta ezt a beiglit sütöm, csak mi teszünk 1 dkg élesztőt is a tésztájába (fent van az én receptjeim közt is), alul-felül sütős sütőben 160 fokon kell sütni kb 30 percig. Gázsütőben közepes lángon. :-)
Üdv
Tímea

villers
villers Tue, 2012-10-23 21:27

szia!
Szeretném megkérdezni, hogy a töltelékhez írt 20 dkg mák, az egy rúdra vonatkozik?

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Tue, 2012-10-23 19:38

Kedves fabine!

Azt írtad ,hogy légkeveréses sütőben kell sütni igy. Akkor kérdésem alul-felül sütésnél ,hogy sütnéd,meg?
Mert mindenkinek nem adatik meg,hogy légkeveréses gáztűzhelye legyen.
Én tapasztalatom szerint mivel te csak légkeveréses sütőt adtál meg,egy lábosban vízet kell tenni ahhoz ,hogy sima gázsütőben megsüssük.
De köszike elmentettem és elfogom készíteni,s meg írom milyen lett alul-felüli gázsütéssel.
További jó sütést főzést kivánok.
Üdvözlettel Gabimami58..

672
burgonya 35 dkg
finomliszt 50 dkg
sütőpor 1 csomag
tojás 2 db
cukor 12 dkg
tejföl 2 ek
vaj 8 dkg
1 kk
dió 20 dkg
cukor 10 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
fahéj 0 ízlés szerint
tej 1.5 dl
mák 20 dkg
cukor 10 dkg
citromhéj 1 teáskanál
mazsola 1 marék
tej 1.5 dl
tojás 1 db