r
Nosalty Logó

Mandulás-mandarinos beigli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mandulás-mandarinos beigli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír

tészta

töltelék

összeállítás

kenés

Összesen 675 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír

tészta

töltelék

összeállítás

kenés

Összesen 6752 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír

tészta

töltelék

összeállítás

kenés

Összesen 322 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    42.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    615.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    182 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 675 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.2 g

Zsír

  • Összesen
    426.5 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    208 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    791 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6153.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    1647 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    1241 mg
  • Foszfor
    2687 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    626.9 g
  • Cukor
    250 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    518.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1331 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    101 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    160 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    523 micro
  • Kolin:
    672 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1158 micro
  • α-karotin
    456 micro
  • β-karotin
    959 micro
  • β-crypt
    1818 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1151 micro
Összesen 6752 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    87 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 322 kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

összeállítás

  • 1 db tojás (külön a fehérje és sárgája)

kenés

Elkészítés

tészta

  1. A lisztet, cukrot, sót, élesztőt habverővel összekeverjük. Így egyszerűbb, mint leszitálni. A lényeg, hogy minimum egy percig kevergessük, hogy összetörjön minden csomó, és eloszlassuk a cukrot és élesztőt.
  2. Belegyúrjuk a zsírt és vajat, majd a tojássárgáját és a tejet. Csak addig gyúrjuk, míg összeáll. Puha, jól gyúrható tésztát kell kapjunk. Tejet vagy lisztet adhatunk még hozzá, ha szükséges, de csak evőkanalanként!
  3. Folpackkal letakarva helyezzük a hűtőbe.

töltelék

  1. A darált, nem pörkölt, héj nélküli mandulára reszeljük a mandarinok héját, belekeverjük a kifacsart levüket, cukrot és kanalanként a tejet. A massza éppen, hogy csak összeálljon. Könnyen kenhető és puha kell legyen. Ne ússzon alatta folyadék!

összeállítás

  1. A tésztát kétfelé osztjuk, és enyhén lisztezett deszkán 3-4 mm vékonyra nyújtjuk, ami kb. 25 cm*30 cm-es téglalap alakú tésztát eredményez.
  2. A tészta szélét 2 cm szélességben üresen hagyva a töltelék felét a tésztára kenjük, és egyenletesen eloszlatjuk. A hosszabb oldalán az egyik oldalt felhajtjuk 2 cm szélességben, a másikat úgy hagyjuk. A keskenyebb oldalán a tészta mindkét szélét felhajtjuk 2 cm szélességben. Így a töltelék nem folyik ki majd.
  3. A felhajtatlan szél kerül majd a bejgli alá. A hosszabb, felhajtott szélről kezdjük el tekerni, így a keskenyebb oldalak a bejgli végei lesznek.
  4. Jó minőségű - általában fehér - sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Nem kell megkenni, vagy lisztezni. A második bejglit is kinyújtjuk, megkenjük, felhajtjuk a három szélét és feltekerjük. A bejgliket 7 cm-re helyezzük el egymástól. Sülés közben másfélszeresére kelnek széltében, és felfelé is a bejglik. Ha összeérnek, akkor lehet, hogy összeragadnak, ezzel is problémát okozva.

kenés

  1. A sütőt csak most melegítsük elő 200 Celsius fokra.
  2. A tojássárgájával megkenjük mindkét bejglit. Száradni hagyjuk minimum 10 percig, maximum fél órára. Hűvös helyre - nem hűtő! - spájz, konyha hidegebb részére tesszük száradni a tojássárgájás réteget. Ha túlkel vagy kiszárad a bejgli tésztája, akkor hasad, törik, problémás.
  3. Tojásfehérjével is megkenjük a bejglit, ugyanúgy minimum 10 percre, maximum 30 percre hagyjuk száradni.
  4. A bejgliket megszurkáljuk, hogy a gőz eltávozhasson, ezzel is elősegítve, hogy ne repedjen meg a tészta.
  5. Az előmelegített sütőbe tesszük 15 percre, majd 190 Celsius fokra mérsékeljük a sütőt, és további 15 percig sütjük. A sütőt ezután lekapcsoljuk, de a bejglit még bent hagyjuk a sütőben 15 percig. Ezután kivesszük a sütőből, és sütőrácson hagyjuk hűlni a tepsiben sütőpapírostul. Miután meghűlt - ki kell várni! - spatulával alányúlunk, és tálcára emeljük.
  6. Kihűlve szeleteljük. Jó étvágyat hozzá, és Boldog Karácsonyt!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 11 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1331
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 18.

Ajánló

Nem fogy nálunk a mákos bejgli, úgyhogy kísérletezni kezdtem, és a neten böngésztem ízpárok után. Többszörös nekifutás után alakult ki a végleges recept. A jó minőségű liszt nem ragad csomókba, könnyen száll, mint a kakaó, mert finomra őrölt, így sok nedvességet vesz fel. Aki Angliában lakik, próbálja ki a Waitrose essential lisztet!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha van egy jól bevált bejgli recepted, akkor is próbáld ki csak a tölteléket egy rúddal! Ígérem, nem fogod megbánni! Ha nincs bevált bejgli recepted, és szereted a vastag töltelékes vékony tésztát, ami nem esik szét, és több, mint egy falat a fiúknak is, akkor itt egy recept, amit érdemes kipróbálni. Fontos a liszt minősége! Tapasztalat. A fent említett bejglit nem kell keleszteni! Csak addig pihen, míg a töltelék elkészül. A recept két rúdra szól.

Hozzávalók

tészta

töltelék

összeállítás

kenés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?