r
Nosalty Logó

Ratatouille SPAR konyhájából

SPAR
Ratatouille SPAR konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A lecsóhoz

A fűszerkeverékhez

238
Kalória
6.3g
Fehérje
34.1g
Szénhidrát
11.5g
Zsír
576.2g
Víz
-
Koleszterin
12.8g
Élelmi rost
20.8g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A lecsóhoz

A fűszerkeverékhez

Összesen 238 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A lecsóhoz

A fűszerkeverékhez

Összesen 955 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A lecsóhoz

A fűszerkeverékhez

Összesen 33 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    576.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    316 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    225 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    230 micro
  • β-karotin
    3295 micro
  • β-crypt
    693 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1414 micro
Összesen 238 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    45.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1473.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    331 mg
  • Foszfor
    659 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    136.4 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

Víz

  • Összesen
    2304.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1264 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    900 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    165 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    630 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    922 micro
  • β-karotin
    13181 micro
  • β-crypt
    2773 micro
  • Likopin
    20584 micro
  • Lut-zea
    5657 micro
Összesen 955 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    54.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    84.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    485 micro
  • β-crypt
    102 micro
  • Likopin
    758 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 33 kcal

Elkészítés

A lecsóhoz

  1. A hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát felszeleteljük, a kimagozott paprikát, a padlizsánt és a cukkinit felkockázzuk, a paradicsomot kimagozzuk, majd apróra vágjuk.
  2. Két evőkanál olajat felhevítünk, és néhány perc alatt megpirítjuk rajta a paprikát, majd kiszedjük és félretesszük. Megismételjük ugyanezt a műveletet a padlizsánnal és a cukkinivel is, közben, ha szükséges, az olajat pótoljuk.
  3. A hagymát olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, és másfél teáskanállal a fűszerkeverékből, majd néhány percig tovább pirítjuk.
  4. Ekkor hozzáadjuk a korábban elősütött zöldségeket, átkeverjük, majd mehet pele a paradicsom. Sózzuk-borsozzuk, és alacsony lángon addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak, illetve, amíg a paradicsom levet nem ereszt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p

A franciák kihagyhatatlan lecsója, amit idén nyáron is készíts el!

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...