r
Nosalty Logó

Ratatouille SPAR konyhájából

SPAR
Ratatouille SPAR konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A lecsóhoz

A fűszerkeverékhez

238
Kalória
6.3g
Fehérje
34.1g
Szénhidrát
11.5g
Zsír
576.2g
Víz
-
Koleszterin
12.8g
Élelmi rost
20.8g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A lecsóhoz

A fűszerkeverékhez

Összesen 238 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A lecsóhoz

A fűszerkeverékhez

Összesen 955 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A lecsóhoz

A fűszerkeverékhez

Összesen 33 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    576.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    316 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    225 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    230 micro
  • β-karotin
    3295 micro
  • β-crypt
    693 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1414 micro
Összesen 238 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    45.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1473.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    331 mg
  • Foszfor
    659 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    136.4 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

Víz

  • Összesen
    2304.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1264 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    900 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    165 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    630 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    922 micro
  • β-karotin
    13181 micro
  • β-crypt
    2773 micro
  • Likopin
    20584 micro
  • Lut-zea
    5657 micro
Összesen 955 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    54.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    84.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    485 micro
  • β-crypt
    102 micro
  • Likopin
    758 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 33 kcal

Elkészítés

A lecsóhoz

  1. A hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát felszeleteljük, a kimagozott paprikát, a padlizsánt és a cukkinit felkockázzuk, a paradicsomot kimagozzuk, majd apróra vágjuk.
  2. Két evőkanál olajat felhevítünk, és néhány perc alatt megpirítjuk rajta a paprikát, majd kiszedjük és félretesszük. Megismételjük ugyanezt a műveletet a padlizsánnal és a cukkinivel is, közben, ha szükséges, az olajat pótoljuk.
  3. A hagymát olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, és másfél teáskanállal a fűszerkeverékből, majd néhány percig tovább pirítjuk.
  4. Ekkor hozzáadjuk a korábban elősütött zöldségeket, átkeverjük, majd mehet pele a paradicsom. Sózzuk-borsozzuk, és alacsony lángon addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak, illetve, amíg a paradicsom levet nem ereszt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p

A franciák kihagyhatatlan lecsója, amit idén nyáron is készíts el!

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek